Een opleiding goed bekeken - Breda

Wat leuk dat je binnenkort al bij het mbo komt kijken! Hieronder zie je een overzicht van de opleidingen, soms ook een paar opleidingen samen, waar je aan een kennismakingsactiviteit kunt deelnemen. Neem dit rustig door. In ieder vakje staat een korte omschrijving van de activiteit. Onderin het vakje staat een link naar uitgebreide opleidingsinformatie en een videoclip. Klik die aan voor uitgebreidere informatie. Zodat je goed weet waar je voor kiest.

Als je het overzicht hebt doorgenomen, maak dan onderaan deze pagina een eerste en tweede keuze voor een workshop.

Vind je het lastig om in dit programma te werken of de juiste keuze te maken? Vraag dan hulp aan je decaan of mentor. Deze geeft je ook meer uitleg over het project 'Een Opleiding Goed Bekeken'.

1
Brood & Banket

Brood en banket: ambachtelijk en creatief!

Vroeg uit de veren en handen uit de mouwen! Dat zijn de echte bakkers. Kom bij ons het bakkersvak ervaren. Je krijgt informatie over de opleiding en de beroepsmogelijkheden. Bovendien maak je zelf iets lekkers om mee naar huis te nemen.

Meer informatie Bekijk de video Open dagen
2
Facilitaire Dienstverlening

Dienstverlener: een echte duizendpoot!

Als je thuis meehelpt in het huishouden ben je eigenlijk al een facilitair medewerker. Maar dan in het klein. Een broodje smeren, de vaatwasser uitruimen, vuilniszakken buitenzetten, enzovoort. Dit gebeurt niet alleen thuis, ook in grote bedrijven en bijvoorbeeld ziekenhuizen moet dit gebeuren, maar dan in het groot. Daar is coördinatie en toezicht bij nodig. Is zo'n organiserende en coördinerende taak misschien iets voor jou? Ga dan samen met onze studenten een middag aan de slag om zelf te ontdekken hoe veelzijdig de richting facilitaire dienstverlening is!

Meer informatie Bekijk de video Open dagen
3
Toerisme & Recreatie

Toerisme: De wereld aan je voeten!

Maak in verschillende workshops kennis met de wereld van Toerisme & Recreatie. Maar dan nu niet vanaf het strand, vanuit je luie stoel op een Franse camping of misschien tijdens een animatieprogramma in een resorthotel. Je maakt nu kennis met het werk binnen die wereld, die eigenlijk twee verschillende kanten heeft: Leisure & Hospitality enTravel & Hospitality. Twee moeilijke begrippen waarvan jij na deze eerste kennismaking precies weet wat ze inhouden.

Meer informatie Bekijk de video Bekijk de video Open dagen
4
Horeca

Horeca: gastvrij en afwisselend!

In de keuken of het restaurant ga je onder begeleiding enkele klussen doen. Zo maak je kennis met de horecaopleiding, die heel afwisselend is. We bereiden je voor op werk in een hotel, restaurant , café, congrescentrum, discotheek, motel, cruiseschip of misschien wel een eigen zaak. Vind je het leuk om creatief bezig te zijn, ben je gastvrij en weet je van aanpakken? Ervaar dan hoe je bij ons met plezier en passie aan de slag gaat.

Meer informatie Bekijk de video Open dagen
5
Detailhandel / Retail

Detailhandel: daar valt winst te behalen!

Tijdens deze kennismaking gaan we in op een aantal vragen zoals: waar kun je allemaal gaan werken als je een diploma haalt van één van de detailhandelsopleidingen? Is een detailhandelsopleiding iets voor mij? Wat betekent Retail? Dit doen we aan de hand van een aantal opdrachten waar je mee aan de slag gaat. Werken in de detailhandel betekent in elk geval dat je met mensen moet kunnen werken en dat het veel meer is dan vakken vullen. Wat dan nog meer? Dat vertellen we je allemaal tijdens deze kennismakingsbijeenkomst.

Meer informatie Bekijk de video Open dagen
6
Internationale Handel / Groothandel

Groothandel: denk vooral in veel

We laten je kennismaken met een wereld die zich bijna helemaal buiten jouw gezichtsveld afspeelt. Denk aan de buitenranden van onze steden en dorpen, op industrieterreinen. Dat klinkt best spannend, maar die ruimte is gewoon nodig voor de grote voorraden van de groothandel die zij inkopen om vervolgens weer te verkopen. Daar verdient de groothandel haar geld mee. Hoe precies? Dat leer je tijdens deze opleiding, waarvan we je tijdens deze kennismaking alvast een voorschotje geven.

Meer informatie Bekijk de video Bekijk de video Open dagen
7
Juridisch

Juridisch medewerker: veel praten en schrijven

Ook jij hebt dagelijks te maken met de wet die bestaat uit allerlei rechten, regels en plichten. Probeer je maar eens in te denken wat een chaos het op een druk kruispunt zou zijn als we geen regels kenden. Die regels gelden ook op de arbeidsmarkt en in het bedrijfsleven. Als juridisch medewerker lever je een bijdrage aan het uitvoeren van deze regels. We geven je nu alvast mee dat voor deze baan goede mondelinge en schriftelijke communicatieve vaardigheden voor zeer groot belang! Wat er nog meer voor komt kijken, hoor je tijdens de kennismakingsbijeenkomst.

Meer informatie Meer informatie Bekijk de video Bekijk de video Open dagen
8
Financiële Dienstverlening

Financiële dienstverlening: hulp bij verzekeringen en geldzaken

Tijdens onze kennismakingsbijeenkomst maak je op een praktische manier kennis met de opleiding Adviseur Bank- en Verzekeringswezen. Een opleiding met heel veel beroepsmogelijkheden. Denk bijvoorbeeld aan mensen adviseren over verzekeringen en bankzaken, het afwikkelen van schades en mee werken aan verstrekking van leningen.

Meer informatie Bekijk de video Bekijk de video Open dagen
9
Marketing & Communicatie

Marketing & Communicatie: Snel, netjes en boordevol ideeën

Houd jij wel van een feestje? Dan weet je waarschijnlijk dat er best veel komt kijken voordat je alles hebt geregeld. Tja en dan moet je ook alle mensen nog uitnodigen en zorgen dat er zoveel mogelijk gasten op jouw feestje komen. Hier komen zowel onderdelen van Marketing & Communicatie als van Evenementenorganisatie bij elkaar. Daarom kent het eerste anderhalf jaar van deze twee opleidingen een gezamenlijk basisdeel.

Meer informatie Meer informatie Bekijk de video Bekijk de video Open dagen
10
Secretarieel

Secretarieel: soms handen tekort

We geven je een kijkje in het secretariële beroep. Hierbij zit je niet rustig op je stoel. Nee, we dagen je juist uit om verschillende dingen tegelijk te doen: bellen, mailen en bijvoorbeeld een afspraak maken. Als secretarieel medewerker doe je namelijk ook iedere dag veel verschillende dingen. Dat en allerlei regelwerk maakt deze baan zo leuk.

Meer informatie Bekijk de video Open dagen
11
Bedrijfsadministratie

Bedrijfsadministratie: het kloppend hart van een organisatie!

Wat heeft een bedrijf nodig om te weten hoe het er financieel voorstaat? Betalen klanten op tijd? Hebben we nog genoeg geld te besteden? Maken we wel winst? Dat zijn zaken waar een financieel/administratief medewerker zich mee bezighoudt. Hoe je dit kunt leren, vertellen we tijdens de kennismakingsbijeenkomst. En dat is echt niet zo saai als dat je misschien denkt!

Meer informatie Meer informatie Bekijk de video Bekijk de video Open dagen
12
Fashion Management & Design

Fashion Management & Design: je maakt het helemaal

Mode is jong en verandert snel. Je krijgt een korte presentatie en een filmfragment te zien over de werkzaamheden binnen een modebedrijf. Vervolgens werk je aan een paar opdrachten, die met het modevak te maken hebben.

Meer informatie Meer informatie Bekijk de video Bekijk de video Open dagen
13
Dierverzorging

Dierverzorging: doorzettingsvermogen en passie

Met de opleiding dierverzorging kun je veel kanten op. We geven vandaag een workshop kennismaken met de knaagdieren en/of reptielen op school. Aan de hand van opdrachten ga je de dieren verzorgen en eventueel voeren en hanteren.

Meer informatie Meer informatie Bekijk de video Bekijk de video Open dagen
14
Paardenhouderij

Paardenhouderij: een beroep met passie

Tijdens deze activiteit gaan we naar de manege om daar met onze schoolpaarden te werken. Je krijgt les in poetsen en vlechten. Ook gaan we met krijtanatomie de spieren van het paard tekenen. We gaan vanaf het Prinsentuin College met schoolbusjes naar de manege. Die busjes vertrekken op tijd, dus zorg dat je tijdig aanwezig bent.

Meer informatie Bekijk de video Open dagen
15
Bloemstylist

Bloemstylist: Maak het met bloemen!

Ben jij ondernemend, creatief en geïnteresseerd in styling en vormgeving? Volg dan de workshop bloem & styling. We gaan in deze workshop aan de slag met styling van onze winkel in de nieuwste trend van deze winter; Magic moments. Na een korte instructie over styling ga je zelf een gedeelte van de winkel stylen. Je maakt hierbij gebruik van onze producten die passen bij deze trend en we gebruiken verse natuurlijke materialen zoals takken, planten, bloemen om een top styling neer te zetten!

Meer informatie Bekijk de video Open dagen
16
Hovenier

Groen: dat moet je doen!

Een hovenier maakt de allermooiste creaties van planten, hout en bestrating. Zo maakt hij bijvoorbeeld van een rommelige tuin, een rustgevende tuin met de mooiste bloemen en een heerlijke zwemvijver. Maar voordat deze mooie tuin kan worden aangelegd, maakt een hovenier eerst een ontwerp.

Tijdens onze workshop leer je stap voor stap een tuintekening maken. Dit aan de hand van voorbeelden van tuinen die door onze studenten zijn aangelegd. Je leert symbolen te tekenen en een tuin te ontwerpen die aan alle wensen van de klant voldoet.

Meer informatie Bekijk de video Open dagen
17
Bouwkunde & Infratechniek

Bouwkunde & Infratechniek, als je dieper durft te graven

Je werkt aan een ontwerpopdracht waar Bouwkunde én Infra aan bod komen. Hierbij word je begeleid door docenten en studenten van onze school.

Bouwkunde houdt zich bezig met het tekenen, uitvoeren, onderhouden, renoveren of restaureren van huizen, scholen, kantoren en fabrieken. Terwijl Infratechniek zich bezighoudt met tunnels, wegen, bruggen, viaducten, rioleringen, baggerwerk, beton- en staalconstructies, waterbeheer, dijken, sluizen, stuwen, havens, kabels en leidingen.

Meer informatie Meer informatie Bekijk de video Bekijk de video Open dagen
18
ICT - Applicatie- & Media Ontwikkelaar

Ontwikkel software!

Eerst vertellen we je wat de opleiding inhoudt. Daarna ga je met enkele studenten of docenten na een stukje theorie een kleine applicatie bouwen en leer je de basis beginselen van het programmeren in een programmeertaal.

Meer informatie Bekijk de video Open dagen
19
ICT - Beheerder

Beheer het met ICT

We moeten nog kiezen wat we tijdens de kennismakingsbijeenkomst precies gaan doen, want er is heel veel keuze in ICT-opdrachten. Denk bijvoorbeeld aan het installeren van een servertje, toepassen van de nieuwste technologieën of een computer op afstand overnemen. De opdracht doe je in ieder geval in groepjes met Radiusstudenten of -docenten.

Meer informatie Bekijk de video Open dagen
20
Motorvoertuigentechniek

Motorvoertuigentechniek: ook sleutelen aan jezelf

Als je deze opleiding gaat doen, start je natuurlijk met de basiskennis die iedere monteur moet hebben. Daarom ga jij tijdens deze doe-middag de garage in. Zorg dus dat je kleding en schoenen aan hebt die vies mogen worden. Je gaat een lampentest doen, want verlichting is erg belangrijk in het verkeer en vanzelfsprekend moet je iets van banden en spanning weten. In verschillende stations ga je een middagje aan de slag.

Meer informatie Bekijk de video Bekijk de video Bekijk de video Open dagen
21
Veiligheid

Militair, politieagent of beveiliger: jij staat je mannetje!

Zie jij jezelf in een uniform? Kom dan bij ons uitproberen of een opleiding met een uniform iets voor jou is. Neem een kijkje achter de schermen van onze opleidingen! Draag lekker zittende kleding die vies mag worden zodat je actief deel kunt nemen aan deze middag!

Meer informatie Meer informatie Bekijk de video over Handhaving Bekijk de video over VEVA Bekijk de video over Werken bij Defensie Open dagen
22
Verpleegkunde

Verpleegkundige: veel wisselende contacten

Tijdens de gezamenlijke interactieve middag, waarbij je ook zelf aan het werk wordt gezet, krijg je van docenten en studenten informatie over de verschillende opleidingen. De Vitalis-studenten die tijdens deze middag iets vertellen, doen nu zelf de opleiding. Die kun je alles vragen, zodat je een heel goed beeld van de opleiding krijgt. Daarna ga je samen met de Vitalis-studenten zelf aan de slag!

Meer informatie Bekijk de video Bekijk de video Open dagen
23
Combinatieopleiding Verzorgende IG / Maatschappelijke Zorg

Verzorgende IG/Maatschappelijke Zorg: breed inzetbaar

Binnen de zorg- en welzijnssector is steeds vaker behoefte aan medewerkers die zowel deskundig zijn in het verlenen van zorg als in het begeleiden van cliënten binnen hun woon- en leefklimaat. Daarom hebben we nu een opleiding die een combinatie is van twee opleidingen. Tijdens de kennismakingsmiddag vertellen we je alles over deze nieuwe opleiding. Bovendien voer je, samen met studenten, een praktische opdracht uit.

Meer informatie Bekijk de video Open dagen
24
Maatschappelijke Zorg

Maatschappelijke zorg: denk in mogelijkheden!

De opleiding Maatschappelijke Zorg is erg breed. Je kunt na deze opleiding gaan werken bij instellingen die begeleiding en zorg bieden op het gebied van wonen, dagbesteding, vrije tijd en persoonlijke verzorging. Tijdens de gezamenlijke middag vertellen studenten en docenten alles over deze opleiding. Aan de Vitalis-studenten kun je echt alles vragen, zodat je een goed beeld van deze opleiding krijgt. Vervolgens ga je zelf aan de slag!

Meer informatie Bekijk de video Open dagen
25
Pedagogisch werk, Sociaal werk, Onderwijsassistent

Maatschappelijke zorg: denk in mogelijkheden!

We checken wat voor beeld jullie zelf hebben van Pedagogische opleidingen en vergelijken die met de werkelijkheid. Daarnaast maken jullie kennis met verschillende onderwijsvormen van het Vitalis college die we binnen de Pedagogische opleidingen gebruiken. Bovendien krijgen jullie aan de hand van video's informatie over de drie genoemde opleidingen.

Hierna ga je zelf aan de slag in één van de drie miniworkshops, die aansluiten bij de opleidingen:
- Luiers verschonen volgens 10 stappen
- Vaardigheidsoefeningen in het Sociale werk
- Een juiste schrijfhouding en pengreep

Sociaal werk
Meer informatie Bekijk de video Open dagen
Onderwijsassistent
Meer informatie Bekijk de video Open dagen
Pedagogisch werk
Meer informatie Bekijk de video Open dagen
26
Kappen

Kappen: het uiterlijk verzorgd!

Je krijgt een korte presentatie over het kappersvak. Vervolgens ga je het praktijklokaal in en krijg je een hoofd- en wasmassage. Hierna breng je het haar weer terug in model. Je geeft en krijgt deze behandeling. Na afloop kijken we even terug op hoe het is gegaan en of jij nog hetzelfde beeld van het beroep hebt.

Meer informatie Bekijk de video Bekijk de video Open dagen
27
Schoonheidsspecialist

Schoonheidsspecialist: verzorg het natuurlijk!

Je krijgt een korte presentatie over het beroep van schoonheidsspecialist. Vervolgens ga je naar het praktijklokaal, waar je een schoonheidsbehandeling krijgt en geeft. Na afloop kijken we even terug op hoe het is gegaan en of jij nog hetzelfde beeld van het beroep hebt.

Meer informatie Bekijk de video Open dagen
28
Sport & Bewegen

Sport & Bewegen: als je van beweging houdt!

Jij begeleidt als de beste! Als sport- en bewegingsbegeleider kun je bijvoorbeeld aan de slag als assistent bij recreatieve activiteiten, zwembegeleider of als fitnessbegeleider. Je leert hoe je assisteert bij trainingen en lessen. Ook leer je hoe je als sportbegeleider met mensen omgaat. Daarnaast is er ook aandacht voor algemene vaardigheden zoals taal en rekenen. Het standaard traject duurt 2 jaar. Je hebt een basisprogramma en een keuzeprogramma. In het eerste jaar maak je al de keuze in welk onderdeel van het werkveld jij je wilt specialiseren. Opleidingslocatie is Breda. Vergeet niet je sportspullen mee te nemen!

Meer informatie Bekijk de video Bekijk de video Open dagen
29
Vliegtuigtechniek

Vliegtuigtechniek: geef je toekomst VLEUGELS!

Je krijgt deze middag uitleg over de opleiding voor luchtvaarttechnicus. Daarna leiden we je rond en laten we je een vliegtuig van binnen zien. Onder begeleiding van onze studenten ga je bovendien echt aan het werk. Met behulp van speciaal gereedschap zet je namelijk een werkstuk in elkaar.

Let op: deze opleiding wordt door het Markiezaat College in Woensdrecht verzorgd. Daar gaan we met de bus heen. Meer hierover hoor je van je decaan.. Meer informatie Bekijk de video Open dagen
30
Mechatronica

Mechatronica: technieken smelten samen!

Onder begeleiding van Markiezaatstudenten van de opleiding mechatronica, maak je een op zonne-energie autootje. Met deze opdracht, maar ook door de informatie die wij je geven, heb je aan het eind van deze middag een duidelijk beeld wat mechatronica nu precies inhoudt.

Let op: deze opleiding wordt door het Markiezaat College in Bergen op Zoom verzorgd. Daar gaan we met de bus heen. Meer hierover hoor je van je decaan.. Meer informatie Bekijk de video Open dagen
31
Signmaker / Ruimtelijke Vormgeving

Jouw creativiteit in de praktijk!

De opleiding Vormgeving kent twee richtingen: Signmaker en Productpresentator. In beide gevallen moet je creatief, praktisch en commercieel zijn. Wat is het verschil tussen de opleidingen? Dat vertellen we je tijdens deze workshop. Je maakt bovendien van dichtbij mee hoe jij je creativiteit inzet voor het maken van mooi vormgegeven ontwerpen en producten.

Let op: deze opleiding wordt door het Markiezaat College in Bergen op Zoom verzorgd. Daar gaan we met de bus heen. Meer hierover hoor je van je decaan.. Meer informatie Bekijk de video Bekijk de video Open dagen
32
AV-specialist

Audiovisueel: ogen en oren voor anderen!

Je krijgt een korte presentatie te zien over het beroep audiovisueel medewerker. Vervolgens ga je samen met studenten uit het 2e leerjaar aan de slag met 'You-on-you-tube!'. Je maakt een korte video en doorloopt het productieproces. Jullie filmpjes worden bewerkt door onze studenten. Via de decaan. ontvangen jullie later het eindproduct.

Let op: deze opleiding wordt door het Zoomvliet College in Bergen op Zoom verzorgd. Daar gaan we met de bus heen. Meer hierover hoor je van je decaan.. Meer informatie Bekijk de video Open dagen
33
Medewerker Podium- en Evenemententechniek

Licht & geluid: perfect ingeregeld!

Je krijgt een korte presentatie te zien over het beroep medewerker podium- en evenemententechniek. Vervolgens ga je samen met studenten uit het 2e leerjaar 'ON STAGE'. In de zaal van de Zoomvliet Studio zijn een aantal dj's die graag willen optreden! Jullie verzorgen samen het licht, beeld en geluid tijdens hun optredens.

Let op: deze opleiding wordt door het Zoomvliet College in Bergen op Zoom verzorgd. Daar gaan we met de bus heen. Meer hierover hoor je van je decaan.. Meer informatie Bekijk de video Bekijk de video Open dagen
34
Mediavormgever

Mediavormgever: Creativiteit, dat spreekt!

Als Mediavormgever moet je creatief én technisch zijn én heel goed kunnen samenwerken met andere vakmensen. Maak kennis met vormgeving. Ervaar de vele mogelijkheden en de creativiteit in het ontwerpproces. Leer hoe je verschillende materialen kunt gebruiken en hoe je een ontwerp kunt afstemmen op je doelgroep.

Let op: deze opleiding wordt door het Zoomvliet College in Roosendaal verzorgd. Daar gaan we met de bus heen. Meer hierover hoor je van je decaan. Meer informatie Bekijk de video Open dagen
35
Johan Cruyff College: MBO voor topsporttalenten

Studeren en sporten: het kan samen!

Ben jij (aankomend) topsporter en wil je tegelijkertijd een mbo-opleiding volgen? Dat kan aan het Johan Cruyff College Wij begrijpen dat je heel veel tijd aan je sport wilt besteden en geven je hiervoor de ruimte. Hier staat wel iets tegenover. Wat? Dat weet je na deze kennismaking. Je gaat namelijk een aantal beroepsgerichte vakken volgen. Deze lessen geven een blik op het programma zoals je dat de komende jaren kunt verwachten. Uiteraard is er ook een rondleiding door ons eigen gebouw en volop gelegenheid om vragen te stellen.

Let op: deze opleiding wordt door het Johan Cruyff College in Roosendaal verzorgd. Daar gaan we met de bus heen. Meer hierover hoor je van je decaan. Meer informatie Meer informatie Bekijk de video Open dagen

Schrijf je in!

De opleidingen goed bekeken? Maak dan nu een eerste en tweede keuze. Wij proberen jou te plaatsen op jouw eerste voorkeur.
Hiervoor voer je de code in die je van decaan. of mentor hebt ontvangen.

Heb je geen code? Vraag er dan je mentor om.

Inschrijven