Een opleiding goed bekeken - West

Wat leuk dat je binnenkort al bij het mbo komt kijken! Hieronder zie je een overzicht van de opleidingen, soms ook een paar opleidingen samen,  waar je aan een kennismakingsactiviteit kunt deelnemen. Neem dit rustig door. In ieder vakje staat een korte omschrijving  van de activiteit. Onderin het vakje staat een link naar uitgebreide opleidingsinformatie en een videoclip. Klik die aan voor uitgebreidere informatie. Zodat je goed weet waar je voor kiest.

Als je het overzicht hebt doorgenomen, en je weet aan welke activiteit je wilt deelnemen, klik dan onderaan deze pagina op de knop "aanmelden". Daarna kun je je persoonlijke gegevens invullen en een eerste en tweede keuze maken.

Vind je het lastig om in dit programma te werken of de juiste keuze te maken? Vraag dan hulp aan je decaan of mentor.  Deze geeft je ook meer uitleg over het project ‘Een Opleiding Goed Bekeken’.

1
Brood & Banket

Brood en banket: ambachtelijk en creatief!

Vroeg uit de veren en handen uit de mouwen! Dat zijn de echte bakkers. Kom bij ons het bakkersvak ervaren. Je krijgt informatie over de opleiding en de beroepsmogelijkheden. Bovendien maak je zelf iets lekkers om mee naar huis te nemen.

Meer informatie Bekijk de video Open dagen
2
Facilitaire Dienstverlening

Facilitaire Dienstverlening: een echte duizendpoot!

Als je thuis meehelpt in het huishouden ben je eigenlijk al een facilitair medewerker. Maar dan in het klein. Een broodje smeren, de vaatwasser uitruimen, vuilniszakken buitenzetten, enzovoort. Dit gebeurt niet alleen thuis, ook in grote bedrijven en bijvoorbeeld ziekenhuizen moet dit gebeuren, maar dan in het groot. Daar is coördinatie en toezicht bij nodig. Is zo'n organiserende en coördinerende taak misschien iets voor jou? Ga dan samen met onze studenten een middag aan de slag om zelf te ontdekken hoe veelzijdig de richting facilitaire dienstverlening is!

Meer informatie Bekijk de video Open dagen
3
Fashion Management & Design

Fashion Management & Design: je maakt het helemaal

Mode is jong en verandert snel. Je krijgt een korte presentatie en een filmfragment te zien over de werkzaamheden binnen een modebedrijf. Vervolgens werk je aan een paar opdrachten, die met het modevak te maken hebben.

Meer informatie over Junior Productmanager Fashion Meer informatie over Junior Stylist Bekijk de video van Junior Productmanager Fashion Bekijk de video van Junior Stylist Open dagen
4
Assisterende Gezondheidszorg

Assisterende Gezondheidszorg: dat helpt!

Met de opleiding assisterende gezondheidszorg word jij de rechterhand van de (tand)arts of apotheker. Daarom ben jij tijdens de kennismakingsmiddag al voor één keer de 'assistent' van een dokter, tandarts of apotheker. Na een rondleiding ga je zelf actief aan de slag en maak je kennis met het dagelijks werk van een assistent.

Meer informatie Bekijk de video Bekijk de video Bekijk de video Open dagen
5
Verzorgende, Maatschappelijke Zorg en Verpleegkundige

Gezondheidszorg: uitdagend en verantwoordelijk!

Wij hebben verschillende zorg-opleidingen: Verzorgende individuele gezondheidszorg, Medewerker maatschappelijke zorg, combinatieopleiding Verzorgende IG en medewerker maatschappelijke zorg en MBO-Verpleegkundige. Tijdens de kennismaking met deze opleidingen ga je samen met onze studenten actief en ontspannen aan de slag! Je ervaart hoe bij ons technische vaardigheden worden aangeleerd in de praktijklokalen. Daarnaast doe je mee aan een spel waarbij onze studenten hun ervaringen over het Kellebeek College en hun stage vertellen.

Meer informatie Meer informatie Meer informatie Verpleegkunde Meer informatie Verzorging Bekijk de video Bekijk de video Bekijk de video Bekijk de video Open dagen
6
Pedagogisch Medewerker en Onderwijsassistent

Twee keer Pedagogisch werk: maak de juiste keuze!

Meer informatie, een keuze maken en leren naar jezelf te kijken! Wat zijn de verschillen tussen deze richtingen? Wat houden deze richtingen in? Dat zijn de twee centrale vragen waar we je vanmiddag een antwoord op geven. Je krijgt informatie, volgt een workshop en praat met studenten die al stage lopen. Verder krijg je een opdracht die duidelijk maakt wat we van je verwachten als je kiest voor een opleiding binnen de sector Pedagogisch Werk van het Kellebeek College.

Meer informatie Bekijk de video Bekijk de video Open dagen
7
Uiterlijke Verzorging

Jouw klant, jouw visitekaartje!

We maken vanmiddag kennis met de opleidingen Kapper en Schoonheidsspecialist. Bij schoonheidsspecialist krijg je een manicure. Bij kappen ga je vlechten op een oefenkop. Aan de studenten of de aanwezige docenten kun je al je vragen stellen. Kortom een leerzame middag om kennis te maken met beide leerrichtingen van de afdeling Uiterlijke verzorging.

Meer informatie Bekijk de video Bekijk de video Open dagen
8
Vliegtuigtechniek

Vliegtuigtechniek: geef je toekomst VLEUGELS!

Je krijgt deze middag uitleg over de opleiding voor luchtvaarttechnicus. Daarna leiden we je rond en laten we je een vliegtuig van binnen zien. Onder begeleiding van onze studenten ga je bovendien echt aan het werk. Met behulp van speciaal gereedschap zet je namelijk een werkstuk in elkaar.

Meer informatie Bekijk de video Open dagen
9
Mechatronica

Mechatronica: technieken smelten samen!

Onder begeleiding van Markiezaatstudenten van de opleiding mechatronica, maak je een autootje op zonne-energie. Met deze opdracht, maar ook door de informatie die wij je geven, heb je aan het eind van deze middag een duidelijk beeld wat mechatronica nu precies inhoudt.

Meer informatie Bekijk de video Open dagen
10
Signmaker / Ruimtelijke Vormgeving

Jouw creativiteit in de praktijk!

De opleiding Vormgeving kent twee richtingen: Signmaker en Productpresentator. In beide gevallen moet je creatief, praktisch en commercieel zijn. Wat is het verschil tussen de opleidingen? Dat vertellen we je tijdens deze workshop. Je maakt bovendien van dichtbij mee hoe jij je creativiteit inzet voor het maken van mooi vormgegeven ontwerpen en producten.

Meer informatie Bekijk de video Bekijk de video Open dagen
11
Bouw / Infra

Bouwen is mensenwerk!

Tijdens de kennismakingsmiddag beginnen we met het ontwerpen van een woning. Vervolgens gaan we hier ook een echt 3D ontwerp van maken. Zo'n ontwerp geeft je al een aardig beeld van hoe de woning eruit komt te zien, maar wat als je daar virtueel al echt doorheen kunt lopen...?

Meer informatie Bekijk de video Bekijk de video Open dagen
12
Motorvoertuigentechtniek

Zorg dat de (bedrijfs)auto blijft rijden!

Je brengt een bezoek aan onze werkplaats en practicumruimte waar je een beeld krijgt van het garagebedrijf. We geven je uitleg over een aantal basishandelingen bij onderhoud en reparatie van auto's en je gaat zelf ook daadwerkelijk aan de slag. Kortom: een afwisselende middag waarbij je inzicht te geven in jouw mogelijkheden in de motorvoertuigentechniek.

Meer informatie Eerste Autotechnicus Meer informatie Specialist personenauto's Bekijk de video Bekijk de video Bekijk de video Open dagen
13
Transport en Logistiek

Logistiek Teamleider: de spin in het web

Tijdens deze workshop neem je een kijkje in de wereld van Transport en Logistiek. Aan het einde weet je wat logistiek inhoudt, heb je ervaren hoe een logistiek teamleider zijn medewerkers aanstuurt en hoe hij met dagelijkse dilemma&#8216s omgaat. Ook krijg je zicht in de goederenstroom: van producent tot consument, van Material Management tot Fysieke Distributie en van een webbestelling tot aflevering thuis. We laten je zien hoe een en ander van elkaar afhankelijk is. Bovendien nemen we een kijkje bij diverse transportmiddelen. Kortom: een afwisselende workshop welke een reëel beeld geeft van de moderne logistieke omgeving.

Meer informatie Bekijk de video Open dagen
14
Installatie- en Elektrotechniek

Installatie- en Elektrotechniek: zorg voor comfortabel leven!

Tijdens deze workshop maak je kennis met de basisvaardigheden van de elektrotechniek. Je gaat onder meer de volgende materialen bewerken: pvc-buis, installatiedraad en installatiekabel. Daarnaast leer je hoe de basis lichtschakelingen werken, door deze aan te sluiten en te testen. Waarschijnlijk heb je thuis wel gemerkt dat je thuis het licht op verschillende manieren kunt bedienen. Vanmiddag leer je hoe verschillende basis lichtschakelingen werken.

Meer informatie Bekijk de video Bekijk de video Bekijk de video Open dagen
15
Dierverzorging

Kies voor dierverzorging: dieren centraal

Dierverzorging / Paraveterinair Op het Prinsentuin College hebben we verschillende diergerichte opleidingen op diverse MBO-niveaus en in diverse leerwegen. Daarmee kun je later bijvoorbeeld gaan werken in een dierenwinkel, bij een dierenartsenpraktijk, bij een pension, kennel of asiel, dierentuin of kinderboerderij. Heel divers dus.

Dierverzorging Bij Dierverzorging worden twee workshops aangeboden. De keuze hoef je nu niet te maken maar dat mag tijdens de uitvoering. Bij aankomst zal aan jou gevraagd worden welke workshop je wilt gaan volgen. Workshop : Kennismaken met de knaagdieren en/of reptielen op school. Aan de hand van opdrachten ga je de dieren verzorgen en eventueel voeren en hanteren.

Meer informatie Meer informatie Bekijk de video Bekijk de video Open dagen
16
Paardenhouderij

Kies voor Paardenhouderij: paarden centraal!

Paardenhouderij Zou je in een paardenbedrijf willen werken? Aan de slag als trainer, groom, manager, instructeur, dierenartsassistent bij een paarden gespecialiseerde dierenartspraktijk, natural horsemanship. Wil je aan het werk in de paardenbranche? Volg dan bij ons de opleiding paardenhouderij/-sport!

Activiteit: tijdens deze activiteit gaan we naar de manege om daar met onze schoolpaarden te werken. Je krijgt dan les in poetsen en vlechten en andere zaken die de te maken hebben met de verzorging van een paard. Deze middag wordt uitgevoerd op een paardenhouderij. Hoe gaan we? Met het schoolbusje vanaf het Prinsentuin College. De busjes vertrekken op tijd dus zorg dat je tijdig aanwezig bent!

Meer informatie Bekijk de video Open dagen
17
Bloemstylist

Bloemstylist: Maak het met bloemen!

Ben jij ondernemend, creatief en geïnteresseerd in styling en vormgeving? Volg dan de workshop bloem & styling. We gaan in deze workshop aan de slag met styling van onze winkel in de nieuwste trend van deze winter; Magic moments. Na een korte instructie over styling ga je zelf een gedeelte van de winkel stylen. Je maakt hierbij gebruik van onze producten die passen bij deze trend en we gebruiken verse natuurlijke materialen zoals takken, planten, bloemen om een top styling neer te zetten!

Meer informatie Bekijk de video Open dagen
18
Hovenier

Groen: dat moet je doen!

Een hovenier maakt de allermooiste creaties van planten, hout en bestrating. Zo maakt hij bijvoorbeeld van een rommelige tuin, een rustgevende tuin met de mooiste bloemen en een heerlijke zwemvijver. Maar voordat deze mooie tuin kan worden aangelegd, maakt een hovenier eerst een ontwerp.

Tijdens onze workshop leer je stap voor stap een tuintekening maken. Dit aan de hand van voorbeelden van tuinen die door onze studenten zijn aangelegd. Je leert symbolen te tekenen en een tuin te ontwerpen die aan alle wensen van de klant voldoet.

Meer informatie Bekijk de video Open dagen
19
Milieufunctionaris / vergunningverlener

Studeren in het milieu!

Een vakgebied met toekomst én voor de toekomst! Als milieu-onderzoeker en -inspecteur richt je je op het verbeteren van onze leefomgeving. Je onderzoekt en controleert de kwaliteit van o.a. bodem, water lucht en natuur. Binnen én buiten aan het werk met uitdagende en gevarieerde onderwerpen. Bovendien draag je bij aan een duurzame toekomst!

Meer informatie Bekijk de video Bekijk de video Open dagen
20
Veiligheid

Militair, politieagent of beveiliger: jij staat je mannetje!

Zie jij jezelf in een uniform? Kom dan bij ons uitproberen of een opleiding met een uniform iets voor jou is. Neem een kijkje achter de schermen van onze opleidingen! Draag lekker zittende kleding die vies mag worden zodat je actief deel kunt nemen aan deze middag!

Meer informatie Meer informatie Bekijk de video over Handhaving Bekijk de video over VEVA Bekijk de video over Werken bij Defensie Open dagen
21
Sport & Bewegen

Sport & Bewegen: als je van beweging houdt!

Jij begeleidt als de beste! Als sport- en bewegingsbegeleider kun je bijvoorbeeld aan de slag als assistent bij recreatieve activiteiten, zwembegeleider of als fitnessbegeleider. Je leert hoe je assisteert bij trainingen en lessen. Ook leer je hoe je als sportbegeleider met mensen omgaat. Daarnaast is er ook aandacht voor algemene vaardigheden zoals taal en rekenen. De reguliere opleidingsduur voor de niveau 2 opleiding is 2 jaar. De opleidingsduur voor zowel niveau 3 en 4 is 3 jaar. Met maatwerk zijn er mogelijkheden tot verbreden en/of versnellen. Je hebt een basisprogramma en een keuzeprogramma. In het eerste jaar maak je al de keuze in welk onderdeel van het werkveld jij je wilt specialiseren. Opleidingslocatie is Breda. Vergeet niet je sportspullen mee te nemen!

Meer informatie Meer informatie Bekijk de video Bekijk de video Open dagen
22
AV-specialist (alleen 's avonds; aanvang 18.30 uur)

Audiovisueel: ogen en oren voor anderen!

Je krijgt een korte presentatie te zien over het beroep audiovisueel medewerker. Vervolgens ga je samen met studenten uit het 2e leerjaar aan de slag met 'You-on-you-tube!'. Je maakt een korte video en doorloopt het productieproces. Jullie filmpjes worden bewerkt door onze studenten. Via de decaan ontvangen jullie later het eindproduct.
Let op: deze opleiding wordt door het Zoomvliet College in Bergen op Zoom verzorgd. Wanneer je hier naar toe wilt gaan moet je zelf voor vervoer zorgen. Zorg dat je er op tijd bent!

Meer informatie Bekijk de video Open dagen
23
Medewerker Podium- en Evenemententechniek (alleen 's avonds; aanvang 18.30 uur)

Licht klaar? Geluid klaar? Start de show!

Je krijgt een korte presentatie te zien over het beroep podium- en evenemententechnicus licht/geluid. Altijd al eens afgevraagd hoe een show, evenement of theaterproductie tot stand komt? Je kunt daar tijdens deze avond achter komen. Je gaat samen met studenten uit het 2e leerjaar “BACKSTAGE”. Oftewel een kijkje achter de schermen tijdens een productie. In de zaal van de Zoomvliet Studio zal een productie gaan plaatsvinden! Jullie verzorgen samen het licht, beeld en geluid tijdens deze productie.
Let op: deze opleiding wordt door het Zoomvliet College in Bergen op Zoom verzorgd. Wanneer je hier naar toe wilt gaan moet je zelf voor vervoer zorgen. Zorg dat je er op tijd bent!

Meer informatie Bekijk de video Bekijk de video Open dagen
24
Mediavormgeving

Mediavormgever: Creativiteit, dat spreekt!

Als Mediavormgever moet je creatief én technisch zijn én heel goed kunnen samenwerken met andere vakmensen. Maak kennis met vormgeving. Ervaar de vele mogelijkheden en de creativiteit in het ontwerpproces. Leer hoe je verschillende materialen kunt gebruiken en hoe je een ontwerp kunt afstemmen op je doelgroep.

Meer informatie Bekijk de video Open dagen
25
Travel, Leisure & Hospitality

Toerisme & Recreatie: altijd een vakantiebaan!

Maak kennis met Toerisme en Recreatie. Maar dan niet vanaf het strand, vanuit je luie stoel op een Franse camping of misschien tijdens een animatieprogramma in een resorthotel. Nu maak je kennis met de werkmogelijkheden binnen de wondere wereld van Travel, Leisure en Hospitality. Test je kennis met de grote travel en hospitality vakantiequiz en met 'leisure' in de praktijk. Sport- en zaalschoenen zijn nodig voor de uitvoering van deze activiteit!

Meer informatie Bekijk de video Bekijk de video Open dagen
26
Juridische Dienstverlening en Secreatariéle Beroepen

Regelgeving, organiseren en ondersteunen: daar ga je voor!

Tijdens de kennismaking met opleidingen in de juridische dienstverlening en met betrekking tot de secretariële beroepen verricht je in carrouselvorm activiteiten van een Juridisch medewerker en Secretaresse. Denk hierbij aan het uitvoeren van dossier werkzaamheden, het organiseren van je eigen werk, het sturen van memo's voor een relatiegeschenk, het verwerken van urendeclaraties en het behandelen van klachten van klanten!

Meer informatie Juridisch Meer informatie Secretarieel Bekijk de video Bekijk de video Bekijk de video Open dagen
27
Commercieel

Commercieel: handel in binnen- en buitenland!

Bij Commercieel gaat het om de opleidingen: Commercieel medewerker, Assistent manager internationale handel binnen-/buitendienst, Vestigingsmanager groothandel , Junior Accountmanager, Medewerker marketing en communicatie en Medewerker evenementenorganisatie. Tijdens de kennismaking met deze opleidingen verricht je activiteiten van bovenstaande beroepen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een groothandels- en marketingopdracht of aan het maken van een poster voor de organisatie van een evenement.

Meer informatie Internationale Groothandel Meer informatie Commercieel Bekijk de video Bekijk de video Bekijk de video Bekijk de video Open dagen
28
Handel International Business Studies

Commercieel: handel in binnen- en buitenland!

Deze tweetalige opleiding heeft een sterk internationaal karakter en is daarom bijzonder geschikt voor jou als je je interesse voor vreemde talen wilt koppelen aan een goede economische opleiding. Daarnaast ben je sociaal, communicatief en kom je gemaakte afspraken na. Vanmiddag maak je kennis met deze opleiding via de Engelstalige internationale casus 'NIVEA for men'. Hierbij staat centraal hoe een marketingplan tot stand komt. Ook geven IBS-studenten een presentatie over hun opleiding met voorbeelden uit hun praktijk.

Meer informatie Bekijk de video Bekijk de video Open dagen
29
ICT ('s avonds; aanvang 18.30 uur)

ICT: programmeer je eigen toekomst

Binnen de ICT kennen we twee richtingen: beheer en ontwikkel. Vanavond voer je activiteiten van beide richtingen uit. Voor de beheerrichting ga je je verdiepen in het oplossen van een storing en de daarbij komende administratie. Voor de ontwikkelrichting ga je een stukje programmeren en testen.

Dit programma start om 18.30 uur en eindigt om 20.30 uur. Zorg dat je er op tijd bent! Meer informatie Bekijk de video Bekijk de video Open dagen
30
Johan Cruyff College: MBO voor topsporttalenten

Studeren en sporten: het kan samen!

Ben jij (aankomend) topsporter en wil je tegelijkertijd een mbo-opleiding volgen? Dat kan aan het Johan Cruyff College. De opleidingen Marketing & Communicatie, Commercieel Medewerker Sport en Sport & Coaching worden aangeboden. Wij begrijpen dat je heel veel tijd aan je sport wilt besteden en geven je hiervoor de ruimte. Hier staat wel iets tegenover. Wat? Dat weet je na deze kennismaking. Je gaat namelijk een aantal beroepsgerichte vakken volgen. Deze lessen geven een blik op het programma zoals je dat de komende jaren kunt verwachten. Uiteraard is er ook een rondleiding door ons eigen gebouw en volop gelegenheid om vragen te stellen.

Meer informatie Meer informatie Bekijk de video Open dagen

Aanmeldingen gesloten

De aameldingen voor Een Opleiding Goed Bekeken 2019 zijn gesloten. Je kunt je niet meer inschrijven.