Onderwijs & Opvoeding

Jij werkt graag actief met kinderen of jongeren

Graag met kinderen of jongeren bezig zijn, creatief en betrokken zijn. Snel op een situatie kunnen reageren en een rustige en veilige omgeving creëren. Herken je jezelf? Dan is werken in de kinderopvang of op een school zeker iets voor jou.

Je kiest wat bij jou past in onderwijs & opvoeding

Ga jij graag praktisch aan de slag met kinderen of jongeren? Ben jij degene die ze helpt ontwikkelen op een manier die bij hen past? Dan ben je geschikt voor het pedagogisch werk.

Een onderwijsassistent is een grote steun voor leerkrachten én kinderen. Samen met de leerkracht bekijk je hoe je een klas zo goed mogelijk kunt laten functioneren.

Met de opleiding Sociaal Werk leer je om met een professionele aanpak ervoor te zorgen dat je ouderen, jongeren, mensen met een lichamelijke of psychische beperking, dak- en thuislozen, etc. een stap verder brengt in de maatschappij. Je doet dat met verschillende activiteiten, gespreksvoering en coaching. Je werkt bijvoorbeeld aan de verbetering in een wijk. Je probeert de mensen zo ver te krijgen dat ze gaan participeren oftewel ’meedoen’ in de maatschappij, op een manier die bij hen past.

Lees meer...

Aanmelden mbo

Gespecialiseerd Pedagogisch Medewerker

Gespecialiseerd Pedagogisch Medewerker

Niveau
1 2 3 4
Onderwijsassistent

Onderwijsassistent

Niveau
1 2 3 4
Pedagogisch Medewerker Kinderopvang

Pedagogisch Medewerker Kinderopvang

Niveau
1 2 3 4