Ontdek in 4 stappen een mbo opleiding die bij jou past!

Vliegtuigtechniek

Maak jij een vliegende start in de vliegtuigtechniek?

Jij voelt je thuis in de wereld van technische professionals die er dagelijks voor zorgen dat vliegtuigen betrouwbaar zijn en blijven. Een wereld van grote verantwoordelijkheden en strenge regelgeving. Daarom ook een wereld die schreeuwt om goed opgeleide techneuten.

We bieden je met onze opleidingen prachtige kansen voor een carrière in de vliegtuigtechniek:

  • Technicus Mechanica cat. B1.1 (BOL 4): je wordt technicus op het gebied van onderhoud van bijvoorbeeld motoren en mechanische, hydraulische en pneumatische systemen van vliegtuigen.
  • Technicus Avionica cat. B2 (BOL 4): jouw werkzaamheden hebben vooral te maken met de elektronische delen van een vliegtuig.
  • Eerste monteur cat. A (BOL 3): je moet de basisvaardigheden onder de knie hebben om mechanische en elektrische vliegtuigonderdelen te kunnen onderhouden en repareren. Je kunt bijvoorbeeld reparaties aan vliegtuigsystemen uitvoeren.

Jouw ‘place to be’: naar school tussen de vliegtuigen

Je volgt je opleidingen aan de AM&TS (Aircraft Maintenance & Training School). Internationaal erkende opleidingen van het hoogste niveau die je meteen op de goede koers brengen. Én je studeert op een unieke onderwijslocatie op Aviolanda Aerospace: midden tussen onderhoudshangaars en de vliegtuigen!

De opleidingen Vliegtuigtechniek kun je ook volgen in combinatie met VeVa.

Lees meer...

Aanmelden mbo

Technicus Avionica

Technicus Avionica

Niveau
1 2 3 4
Technicus Mechanica

Technicus Mechanica

Niveau
1 2 3 4
Eerste monteur vliegtuigonderhoud

Eerste monteur vliegtuigonderhoud

Niveau
1 2 3 3