Mbo ambassadeur 2019


Het is zover, de verkiezing voor onze nieuwe mbo-ambassadeurs staat voor de deur. Ook jij kunt in aanmerking komen. Maar, een ambassadeur, dat is toch een hoge pief op een ambassade vraag je je vast af? Klopt, maar ook jij kunt ambassadeur zijn, voor ons ROC West-Brabant (ROCWB) én voor het mbo.

Een ambassadeur is iemand die positief is over een organisatie, evenement of activiteit en daar ook op verschillende plaatsen en momenten over wil vertellen en promotie voor wil maken. In deze verkiezing gaat het dus om ambassadeurschap voor je opleiding, college of ROCWB. De ROCWB-ambassadeur neemt deel aan de landelijke verkiezing voor mbo-ambassadeur. Want ons mbo-onderwijs is top en belangrijk voor de toekomst van de Nederlandse economie. Het kan wel een steuntje in de rug gebruiken om dat breed onder de aandacht te brengen, zowel lokaal, regionaal als landelijk.

En zelf maak je als ambassadeur ook enorm veel leuke en leerzame dingen mee.

Onze huidige ambassadeur Joost van der Velden laat je dat zien in zijn laatste vlog, waarin hij terugblikt op zijn ambassadeursjaar.


Wat houdt het in?

Mbo-ambassadeur is een landelijk initiatief van de MBO Raad. Elk van de 42 ROC’s vaardigt een ambassadeur af naar de landelijke verkiezing in november. Op 27 augustus was de kick off van de verkiezing 2018 in Tilburg. De ROCWB-ambassadeur Joost van de Velden was daarbij aanwezig. Hij was ook bij de laatste 10 die op 19 november in de finale mochten pitchen. Daar werd hij net geen eerste, maar het was een topervaring vond hij zelf.

Op www.ditismbo.nl staat alle informatie over de ambassadeursverkiezing.


Terugblik 2018


Joost vertelt hieronder in het filmpje wat hij allemaal voor leuke en nieuwe dingen heeft meegemaakt tijdens zijn jaar.

In ieder geval stond Joost regelmatig in lokale kranten, lunchte hij met Andrea Kaim, lid van de Raad van Bestuur van ROCWB, ging hij op bezoek bij de minister, zag hij Jan Versteeg een paar keer in het echt, kwam hij op tv met onze koning Willem-Alexander. Maar hij was ook regelmatig te gast bij een bezoek van een wethouder, burgemeester of iemand uit het bedrijfsleven.

Ambassadeurs


Namen bekend voor verkiezing mbo-ambassadeur ROC West-Brabant (ROCWB)

Inmiddels is de termijn voor nominatie verstreken en hebben we een mooie groep van 11 studenten bij elkaar die de opleidingen van ROCWB aankomend jaar vertegenwoordigt op allerlei manieren.

5 Colleges zijn afgevaardigd in deze groep, maar uiteindelijk zullen zij ons ook bij ROCWB-brede activiteiten vertegenwoordigen.

Op vrijdag 10 mei komt de jury, onder leiding van ROCWB-ambassadeur 2018 Joost van der Velden, samen met deze studenten bij elkaar om te bepalen welke student voor 2019 mbo ambassadeur van ROC West-Brabant wordt en afgevaardigd wordt naar de landelijke verkiezing.

Om de winnaar te bepalen houden ze een pitch en krijgen ze een debattraining van het Zoomvliet debatteam. De jury maakt vervolgens, op basis van de criteria die ook de landelijke jury hanteert, een keuze voor die ROCWB-ambassadeur.

De genomineerde studenten zijn:

 • Denise Welten - Opleiding Marketing & Communicatie, evenementenorganisatie
 • Ruben Martin - Opleiding - Milieu-Onderzoek en Inspectie
 • Justin Egbo - Opleiding Applicatie- en mediaontwikkelaar
 • Melanie Farag – Opleiding Juridisch
 • Bram van Oosterhout - Opleiding - Milieu-Onderzoek en Inspectie
 • Joey Kouwenhoven - Opleiding Vliegtuigtechniek
 • Robin van der Made - Opleiding Milieu-Onderzoek en Inspectie
 • Martijn de Bruijn - Opleiding Milieu-Onderzoek en Inspectie
 • Marissa Hoetelmans - Opleiding Leisure & Hospitality
 • Welsey van der Kraan – Opleiding Travel & Hospitality
 • Laia Segovia Llonch – Opleiding Travel & Hospitality