Ludieke expositie 'Koffie met kunst'

Donderdag 12 maart 2015

Half miljoen kunstbekers binnenkort op onze scholen bezorgd

Stel je voor: je wilt een expositie inrichten met kunst van de leraren, studenten en leerlingen van je 8 mbo-colleges en 9 vmbo-scholen uit heel West-Brabant. En je wilt ook nog dat alle medewerkers en leerlingen die kunst zien. Dat kan!

DOC-Art, het kunst- en cultuurplatform van ROC West-Brabant, schreef vorig jaar de prijsvraag ‘Koffie met Kunst’ uit voor alle mensen op haar scholen die kunstzinnig bezig zijn. De kunstwerken van de twaalf winnaars zijn op een half miljoen kartonnen bekers afgedrukt die binnenkort op de scholen van ROC West-Brabant gebruikt gaan worden. Zo exposeer je zeer laagdrempelig voor al je collega’s, studenten en leerlingen!

Winnaars
Er kwamen maar liefst 115 zeer gevarieerde inzendingen op de prijsvraag binnen. De diversiteit, kwaliteit en originaliteit waren boven verwachting. Een professionele jury met daarin onder andere Yvon Né (kunstenares) en Lisette Ooms (voormalig directeur van Electron en Huis van de Beeldcultuur) koos voor twaalf verrassende kunstwerken, waaronder poëzie, schilderijen, beelden, foto’s en grafisch werk van leraren, studenten, niet-onderwijzend personeel en vmbo-leerlingen.

Presentatie
Op woensdag 18 maart 2015 worden de pasgedrukte Koffie met Kunst-bekers feestelijk gepresenteerd in de hal van het Bestuurscentrum van ROC West-Brabant in Etten-Leur. De kunstenaars zijn hierbij aanwezig met hun originele kunstwerk, maar natuurlijk ook de jury, DOC-Art en diverse mensen van de scholen. De derdeklassers Kunst en Vormgeven van Scala ontbreken niet; zij hebben zeer bijzondere verpakkingen voor de bekers ontworpen als relatiegeschenken voor de Raad van Bestuur. Ook deze worden deze middag gepresenteerd.