Amber Pruissen van Radius College is Topper 2013

Vrijdag 20 september 2013

Een van de hoogtepunten tijdens de jaaropening van ROC West-Brabant, was de verkiezing van de ROC Topper. Het werd: Amber Pruissen van Radius College.

Het was weer een mooie bijeenkomst, de jaaropening op donderdag  19 september in de Gertrudiskerk in Bergen op Zoom. Traditiegetrouw werd de winnaar bekend gemaakt van de zevende Topperverkiezing van ROC West-Brabant.

Amber Pruissen van het Radius College in Breda is ROC Topper 2013. Amber: gefeliciteerd!

Amber wint met deze titel een bedrag van € 2500,-, te besteden aan studiemateriaal of een vervolgopleiding.

Volgens de jury (die bestond uit een afvaardiging van gemeente, bedrijfsleven en onderwijs) was Amber de beste uit acht mbo Toppers. Zij is een echte ambassadeur  voor ROC West-Brabant en ze  blinkt daarnaast uit in ondernemerschap en vakmanschap. Overigens vond de jury het heel moeilijk om te kiezen, want men vond alle acht college Toppers écht top.

Mediavormgeving in Breda

Amber is een zelfbewuste studente die de opleiding Mediavormgeving in Breda volgt. Ze stond aan de wieg van het studentenbedrijf Gaav Design. Na twee externe stages kwam ze terug op school en hoorde ze dat 'haar' Gaav bijna ter ziele was. Dat ging haar zo aan het hart dat ze op eigen initiatief  een compleet nieuw ondernemersplan schreef en zo het studentenbedrijf redde.

Toppers ROC West-Brabant

Op onze colleges en scholen, barst het van talent. Dat laten we graag aan iedereen laten zien. Maar we willen het vooral belonen. Daarom organiseert ROC West-Brabant al 7 jaar een jaarlijkse Topperverkiezing op alle mbo colleges.

Talentenfonds

Toppers is een initiatief van het Talentenfonds van ROC West-Brabant, een fonds dat creativiteit en talent van studenten en leerlingen stimuleert en beloont. Jaarlijks keert het Talentenfonds prijzen uit aan getalenteerde studenten en leerlingen. Welke studenten dat zijn, bepalen de colleges zelf. De mbo toppers ontvangen een bedrag van € 750,-. De ROC West-Brabant Topper ontvangt een bedrag van € 2500,- te besteden aan studiemateriaal of een vervolgopleiding.

En het andere hoogtepunt van de jaaropening was.... de onthulling van de nieuwe naam van het nieuwe vmbo in Halsteren: Steenspil!