Nieuwe naam vmbo Halsteren: Steenspil

Donderdag 19 september 2013

Een van de hoogtepunten tijdens de jaaropening van ROC West-Brabant was de bekendmaking van de nieuwe naam 'Steenspil' voor het vmbo in Halsteren.

Tijdens de jaaropening van ROC West-Brabant op 19 september in de Gertrudiskerk in Bergen op Zoom, is door drie leerlingen van Westerpoort, 't Bergse VMBO en Prinsentuin Halsteren de naam bekend gemaakt.

De leerlingen speelden de hoofdrol in het filmpje dat is vertoond tijdens de jaaropening ten overstaande van honderden mensen uit onderwijsland. De film symboliseert de samenvoeging van de drie vmbo-scholen. 
 
Er is voor deze naam gekozen omdat Steenspil het adres van de school is, maar ook omdat  een steenspil de as of het centrum van een maalsteen is. Alles draait om de steenspil. De slogan van de school wordt dan ook: Het draait om jou!

Het draait om de leerling
 
De nieuwe school is een veilige school aan de rand van Halsteren in het groen. De verleidingen van de stad zijn ver. Leerlingen hebben een vast rooster en zijn zo veel mogelijk op vaste tijden thuis, waardoor ouders weten waar ze aan toe zijn.
Leraren zijn betrokken en kennen hun leerlingen: ze weten wie ze zijn, wat ze doen en wat ze vinden. 'Het draait om jou', is niet voor niets de slogan van de school!

Breed aanbod

Steenspil is een unieke vmbo-school voor Bergen op Zoom en omgeving met een breed aanbod en alle leerwegen. Op Steenspil valt wat te kiezen! Steenspil is namelijk de enige vmbo-school in de wijde omgeving die álle sectoren aanbiedt: groen, techniek, zorg & welzijn en economie. Op Steenspil hoeven leerlingen nog niet te weten welke sector ze kiezen als ze naar het vmbo gaan; alle sectoren zijn immers in huis! De school helpt kinderen op weg naar een goede beroepskeuze. Bovendien biedt ze alle leerwegen aan, waardoor leerlingen zich maximaal kunnen ontplooien.

Like us

Sinds de lancering van de nieuwe naam, is er een facebookcampagne begonnen: www.facebook.com/steenspil Like Steenspil en blijf op de hoogte van alle nieuwe ontwikkelingen!
Steenspil start in het nieuwe schooljaar 2014-2015.

En het andere hoogtepunt van de jaaropening? Dat was de verkiezing van Amber Pruissen tot ROC Topper 2013!