Van Toppers naar Talentů.

Woensdag 16 september 2015

Maandag 14 september is binnen ons ROC West-Brabant de kick off gegeven voor TalentTour 2015.
Op onze colleges en scholen, barst het namelijk van talent, op alle niveaus. Dat laten we graag aan iedereen  zien. Maar we willen het vooral belonen.  Daarom organiseren we ieder jaar een event.  De afgelopen 8 jaar draaide het om mbo Toppers. Vanaf dit jaar, 2015, gaan we ook onze vmbo-leerlingen en –medewerkers erbij betrekken. Dat doen we met de TalentTour. 

We hoeven het niemand binnen ons ROC uit te leggen: in elke leerling en student schuilt talent. Aan ons de eer en uitdaging om dat er uit te halen. Dat doen we op verschillende manieren, ingebed in ons onderwijs, met aantrekkelijke onderwijsvormen en praktijkgerichte projecten. Maar daarnaast vooral ook in het persoonlijk contact.

Velen weten hoe leuk het is om binnen en buiten ons ROC te vertellen over hoe je iemand naar succes of diploma hebt gebracht. Of wat voor geweldig resultaat het project had dat een klas of groep heeft gedaan. Via TalentTour gaan we dat met elkaar delen.

Daarom TalentTour
Met TalentTour laten we zien welke geweldige projecten er binnen de vmbo-scholen en mbo-colleges van ROC West-Brabant zijn en wat ze opleveren. Het een prima gelegenheid om projecten te delen én het biedt collegascholen een mooie kans om van die projecten te leren of om samen te gaan werken.

Docenten konden tot 14 oktober het project aanmelden, maar altijd samen met hun leerlingen of studenten. Tijdens het TalentTourevent op 17 november in de FAAM-fabriek in Breda worden ook best practices van talentontwikkeling in het bedrijfsleven gepresenteerd.

30 projecten aangemeld...
Maar liefst 30 projecten zijn tot 14 oktober aangemeld voor TalentTour 2015. Bekijk ze op Facebook TalentTourROCWB, elk project is hier met foto en beschrijving geplaatst. Vast ook een project van jouw school. Er zijn 22 MBO-projecten en 7 VMBO-projecten aangemeld. De jury gaat beoordelen welke 12 projecten genomineerd worden. Like de projecten van jouw school of klas ook op Facebook, want bij gelijke uitslag kan dat juist de doorslag geven. Aan belangstelling hebben de projecten geen klagen: ze zijn al bij meer dan 38.000 mensen in beeld geweest en zo'n 3000 leerlingen, studenten, docenten en belangstellenden hebben erop gereageerd. Like ook de pagina en de projecten en deel ze verder. 

TalentTourevent
Tijdens een feestelijke avond op dinsdag 17 november in de FAAM-fabriek in Breda mogen de leukste 12 projecten zich dus presenteren op de Talentenvloer. Het publiek krijgt ruim de tijd om kennis te maken met het project en mag er zelfs een waarde aan toekennen. Onze oud-Toppers krijgen hier ook een rol in. Uiteindelijk wordt zowel uit het VMBO als het MBO een project gekozen dat elk een bedrag van € 2.000,- mag besteden aan verdere uitwerking van hun project. 

Uitgebreide informatie over TalentTour is te lezen op www.rocwb.nl/talenttour. Hier kun je je ook aanmelden voor het event.