Goede prestaties 6 studenten ROC West-Brabant op SkillsHeroes The Finals

Zondag 20 maart 2016

Goud voor Markiezaat en Kellebeek-studenten, zilver Prinsentuin en Radius.

Twee van onze zes deelnemende studenten hebben zaterdag 19 maart goud gewonnen bij SkillsHeroes The Finals, de landelijke beroepswedstrijden voor MBO-studenten. Arnaud Schoenmaker van het Kellebeek College is Nederlands kampioen bij de Kappers en Kevin Switzar van het Markiezaat College bij het onderdeel Restauratietimmerman. Zij mogen eind dit jaar deelnemen aan de Euroskills in Zweden! Top, van harte proficiat.

Roxanne Crouwel van het Prinsentuin College behaalde zilver bij Bloem & Styling, Marcel Bijland van het Radius College deed dat bij Autospuiten, waar Dervis Basaran van het Markiezaat College vierde werd. Wesley Oostdijk van het Markiezaat College nemen werd derde bij Metselen. Een prima prestatie van deze zes studenten van ROC West-Brabant. In totaal is Nederland 29 jonge vakkampioenen rijker.

 

SkillsHeroes

Skills Heroes The Finals zelf is een driedaags evenement, dat in samenwerking met onderwijs, bedrijfsleven en lokale overheden tot stand is gekomen. Naast de finales kunnen bezoekende jongeren met challenges en doe-activiteiten zichzelf testen op diverse vakgebieden. Dat is ook interessant voor het maken van een beroepskeuze. Zo zijn er bijvoorbeeld challenges ‘zelf koken’ of ‘een muurtje metselen’.

 

Meer dan 3000 mbo'ers van 55 mbo-scholen uit heel Nederland zijn in 34 verschillende vakrichtingen afgelopen maanden de competitie met elkaar aangegaan. Uiteindelijk kwalificeerden 150 mbo-talenten zich via deze school- en regiovoorrondes voor de finales.

Van 17 tot en met 19 maart streden zij  in 34 vakwedstrijden, variërend van autoherstel en bloembinden tot bouwtimmeren en grafisch ontwerpen, om de titel beste vakman of vakvrouw 2016 in de RAI Amsterdam tijdens Skills Heroes The Finals. Hier moesten ze opdrachten uitvoeren in hun vakgebied die werden beoordeeld door experts uit het bedrijfsleven. 157 mbo'ers lieten zo hun beste vakwerk zien. Skills Heroes zijn mbo-vakwedstrijden, met als doel  om aanstormend vaktalent een podium te geven en beroepsonderwijs naar een hoger niveau te tillen.

De winnaars nemen nu deel aan Euroskills, de Europese kampioenschappen voor beroepen in december 2016 in Gotenburg, Zweden.

 

Skills Netherlands

Skills Netherlands ontwikkelt en organiseert naast Skills Heroes ook Skills Juniors en Skills Talents, vakwedstrijden voor leerlingen uit groep 7 en 8 van de basisschool en vakwedstrijden voor vmbo-leerlingen. Skills Netherlands begeleidt ook Team Nederland naar EuroSkills en WorldSkills, de Europese en wereldkampioenschappen voor beroepen.

 

Alle finalisten en de uitslagen zijn te vinden www.skillsheroes.nl/wedstrijduitslagen, foto's staan op. http://fotobank.skills-netherlands.nl/SkillsHeroes.