Ondertekening samenwerking De Rotonde-Johan Cruyff College

Donderdag 19 mei 2016

De Bredase vmbo-school De Rotonde en het Johan Cruyff College Roosendaal hebben dinsdag 17 mei een samenwerkingsovereenkomst getekend. Doel van de samenwerking is om sporttalenten van De Rotonde te laten ontdekken, stimuleren en begeleiden door studenten van het Johan Cruyff College. De samenwerkingsovereenkomst werd ondertekend door Ernie Romers, teamleider De Rotonde en Herman Kruis, director Johan Cruyff College.

Het initiatief van deze samenwerking is gekomen van Iroy Cosse, die docent op zowel De Rotonde als het Johan Cruyff College is. “Ik ken beide doelgroepen en zie goede mogelijkheden waar zowel de studenten van het Johan Cruyff College als de leerlingen van De Rotonde alleen maar van kunnen leren en beter kunnen worden; en dat niet alleen in hun sport! Ik ben dan ook erg blij dat dit idee nu daadwerkelijk in de praktijk wordt gebracht en tot een duurzame samenwerking is gekomen. De bedoeling is namelijk dat student-sporters van het Johan Cruyff College enkele malen per jaar clinics verzorgen voor de leerlingen van De Rotonde.”

Masterclasses door student-sporters
Om de samenwerking te onderstrepen en direct in de praktijk toe te passen, gaven deze middag zes studenten van het Johan Cruyff College masterclasses aan alle eerstejaars leerlingen van De Rotonde. Hiermee komen leerlingen van De Rotonde, die sport altijd al hoog in het vaandel heeft staan, in aanraking met student-sporters van het Johan Cruyff College en kunnen van hen leren en ervaren hoe het is om topsporter te zijn.

De clinics werden gegeven door:

- Sydney Swart (pesonal trainer) die een bootcamp verzorgde waarin de leerlingen een circuittraining en core stability training kregen;

- Laura van Haaften (sprintster) die spelvormen lopen en sprinten verzorgde;

- Redgey Visser (voetballer) verzorgde een masterclass voetbal;

- Annelieke Spijkervet (hockey) ging met de leerlingen in de zaal aan de slag met een estafettetraining en diverse spelvormen;

- Brian Mutsaers (showjudo) ging uiteraard met de leerlingen diverse judotechnieken oefenen;

Noah van de Broek (karate) verzorgde een clinic boksen.