ROC West-Brabant partner in nieuw Associate degree instituut in Roosendaal

Vrijdag 10 juni 2016
Het voornemen van Avans Hogeschool en HZ University of Applied Sciences om onder andere in Roosendaal een Associate degree (Ad) instituut te vestigen vormt een belangrijke versterking van het beroepsonderwijs in West-Brabant. Ons ROC is heel blij met dit nieuwe onderwijs in onze regio. Deze wettelijk erkende tweejarige opleiding biedt met name mbo 4-studenten goede doorstroommogelijkheden naar het hoger onderwijs.

De locatie in westelijk West-Brabant is van belang voor de economische ontwikkeling van de regio.  Het beroepsonderwijs in deze regio wordt er enorm door versterkt. Een wenselijke ontwikkeling, gezien de behoefte van de arbeidsmarkt aan afstudeerders op een niveau  tussen mbo 4 en de hbo-bachelor in.

De locatie is prima bereikbaar voor de mbo-studenten van de colleges in West-Brabant. Het nieuwe instituut biedt de niveau 4-studenten in het middelbaar beroepsonderwijs een prachtige kans in hun studieloopbaan; de nieuwe Ad maakt voor hen een vervolgopleiding na het mbo toegankelijker. Bovendien is er de mogelijkheid om na de Ad in 2 of 3 jaar het hbo-bachelordiploma te halen. Studenten én werkveld gaan hiervan profiteren.

ROC West-Brabant heeft vanaf de start meegewerkt aan deze ontwikkeling. De intensieve samenwerking met de betrokken partners wordt vanzelfsprekend nog verder verstevigd, nu het nieuwe instituut daadwerkelijk tot stand gaat komen.