Vmbo'ers oriŽnteren zich digitaal op 'Een opleiding goed bekeken'

Donderdag 13 oktober 2016

Ook dit schooljaar organiseert het Servicecentrum Studie & Beroep (samen met de colleges van ROC West-Brabant én de deelnemende vmbo-scholen) het beroepsgerichte oriëntatieproject 'Een Opleiding Goed Bekeken' voor derdejaars leerlingen GL/TL. Dit project is met haar twaalfde editie inmiddels stevig ingebed in het LOB.

Nieuw dit jaar is, dat het vertrouwde programmaboekje heeft plaatsgemaakt voor een meer eigentijdse digitale omgeving. Deelnemende vmbo-leerlingen kunnen zich in het voortraject digitaal oriënteren op het uitgebreide activiteitenaanbod van mbo-opleidingen. De leerling kan zich door middel van korte teksten een beeld vormen van de aangeboden kennismakingsactiviteiten. Aan de hand van video’s en links naar de collegewebsites kan de leerling zich bovendien verdiepen in de opleidingsgegevens. Vervolgens maakt de leerling digitaal een keuze voor twee activiteiten. De projectorganisatie krijgt hiervan een overzicht. Alle leerlingen worden dan in principe op hun eerste keus geplaatst, waarna zij op een van de vier uitvoeringsdata een praktijkgerichte activiteit bij het mbo gaan doen.

De twaalfde editie van Een Opleiding Goed Bekeken vindt dit schooljaar plaats op de dinsdagmiddagen 14 en 21 februari en 7 en 14 maart 2017. Het programma-aanbod van Een Opleiding Goed Bekeken regio Breda omvat 32 verschillende opleidingsclusters. Bij Een Opleiding Goed Bekeken West zijn dat er dat er 28. In totaal nemen ongeveer 2300 leerlingen deel aan het project.

Meer informatie: Rob Innemee (Servicecentrum Studie & Beroep) r.innemee@rocwb.nl