ROC West-Brabant nauw betrokken bij nieuwe tweejarige hbo-opleidingen Avans en HZ

Vrijdag 28 oktober 2016

Goed nieuws voor mbo niveau 4-studenten die verder willen studeren: in september 2017 start een nieuwe, tweejarige hbo-opleiding in Den Bosch (Avans). Deze wordt nu al in deeltijd aangeboden, maar binnenkort dus ook voltijds. In 2018 komt er ook een vestiging in Roosendaal (Avans en HZ).

Associate Degree opleidingen

Associate degree (Ad) staat voor tweejarig hbo-onderwijs. Als je de vierjarige hbo volgt noem je dat een bacheloropleiding.

De Ad richt zich vooral op mbo niveau 4-studenten die een goede aanvulling op hun mbo-diploma willen, maar de stap naar een vierjarige bachelor te groot vinden, ertegen opzien om nog 4 jaar te studeren of dat qua kosten moeilijk op kunnen brengen.

Diverse docenten van onze mbo-colleges en andere Brabantse ROC’s zijn nauw betrokken bij de concrete invulling van de opleidingen. Hierdoor sluiten de nieuwe opleidingen wat betreft inhoud, de manier van lesgeven en de praktijkgerichtheid aan op het mbo.

De Ad-opleidingen die in 2017 starten zijn op het gebied van business, communicatie, finance, human resource management, ICT, ondernemen en marketing.

Samen met bedrijfsleven in de regio

Uit onderzoek is gebleken dat het bedrijfsleven een meerwaarde ziet in de Ad’s. De onderwijsinstellingen ontwikkelen de Ad’s daarom ook in overleg met regionale werkgevers. Zo zorgen ze ervoor dat werkgevers in de toekomst de juiste werknemers kunnen vinden in de regio en dat afgestudeerden snel een baan kunnen vinden.

Voorlichting en informatiebijeenkomsten

De wervings- en communicatieactiviteiten zijn in ontwikkeling met o.a. een naam en logo van de nieuwe scholen. Binnenkort hoor je hier meer over. Je kunt alvast eens kijken op www.tweejarighogeronderwijs.nl. Daar kun je ook je gegevens achterlaten, zodat we je snel en direct kunnen informeren over nieuwe ontwikkelingen en voorlichtingen.

Bij KW1 in Den Bosch is dinsdag 1 november een voorlichtingsavond en bij ROC Tilburg donderdag 3 november.

Bij Avans Hogeschool (www.avans.nl) kun je tijdens de Open Dag op 5 november terecht voor meer informatie op de locaties Breda, Tilburg en Den Bosch.

Op 14 december is er op elke locatie van Avans een mbo-middag. Daar zal ook aandacht zijn voor de nieuwe Ad-opleidingen. Alle ROC’s hebben daarover een informatiepakket ontvangen om het bij hun studenten onder de aandacht te brengen.