Open dagen mbo: bezoekers wisten waarvoor ze kwamen

Dinsdag 28 januari 2014


De afgelopen twee weekenden waren de open dagen van onze mbo colleges. Er kwamen veel jongeren met hun ouders naar de scholen voor een eerste kennismaking.Opvallend was dat zij heel gericht op bezoek kwamen. Ze hadden hun vragen goed voorbereid en veel jongeren wisten ook al welke opleiding ze willen gaan doen.
 

Hoge bezoekersaantallen


Alle colleges ontvingen ruim meer bezoekers dan voorgaande jaren. Het Prinsentuin College, de Hotelschool van het Zoomvliet College en Cingel College zagen zelfs een stijging in de bezoekers van 25% ten opzichte van vorig jaar.

Het Prinsentuin College ontving tijdens deze dagen ook al veel aanvragen voor meeloopdagen. Tijdens meeloopdagen kunnen leerlingen echt een dagje meelopen met huidige studenten en zo proeven van wat hen te wachten staat.

Opvallend

 
Op het Radius College was veel belangstelling voor het laboratoriumonderwijs, engineering, motorvoertuigen en ICT en kwamen er opvallend veel 3e jaars leerlingen kijken. Bij het Kellebeek College was er veel interesse voor de nieuwbouw in Roosendaal. De opleidingen Assisterenden Gezondheidszorg, die nu nog in Etten-Leur worden aangeboden, zullen per komend schooljaar verhuizen naar de nieuwbouw in Roosendaal.

Het Florijn College zag dit jaar het aantal inschrijvingen tijdens de open dagen verdubbelen ten opzichte van vorig jaar, met name voor de opleiding detailhandel. Ook het Zoomvliet College zag een stijging in de belangstelling voor de opleiding retail en juist een terugnemende belangstelling voor de opleiding bank- en verzekeringen.

Terugblik


Vind je het leuk om te zien hoe het was tijdens de open dagen?
Bekijk hier het filmje van Radius College en Cingel College.