Skills Heroes finales: goud en brons voor studenten Cingel College

Zondag 19 maart 2017

Vakkampioenen gehuldigd in RAI Amsterdam bij landelijke finales SkillsHeroes

Twee studenten van het Cingel College van ROC West-Brabant hebben zaterdag 18 maart een prijs gewonnen bij SkillsHeroes The Finals, de landelijke beroepswedstrijden voor MBO-studenten. Tom Burgers uit Bavel, student van het Cingel College is Nederlands kampioen bij Facilitaire Dienstverlening en Job Hoogendijk, eveneens van het Cingel College, bij het onderdeel Kok. Tom mag waarschijnlijk in oktober dit jaar ook deelnemen aan de Worldskills in Abu Dhabi, Arabische Emiraten. Naast Tom en Job namen nog vijf studenten deel aan deze Skills Heroes The Finals, maar zij vielen buiten de prijzen. Al met al een prima prestatie van deze zeven studenten van ROC West-Brabant. In totaal is Nederland 35 jonge vakkampioenen rijker.

SkillsHeroes
Skills Heroes The Finals zelf is een driedaags evenement, dat in samenwerking met onderwijs, bedrijfsleven en lokale overheden tot stand is gekomen. Naast de finales konden bezoekende jongeren met challenges en doe-activiteiten zichzelf testen op diverse vakgebieden. Dat is ook interessant voor het maken van een beroepskeuze. Zo waren er bijvoorbeeld challenges ‘zelf koken’ of ‘een muurtje metselen’ georganiseerd.

Meer dan 6000 mbo'ers van 55 mbo-scholen uit heel Nederland zijn in 35 verschillende vakrichtingen afgelopen maanden de competitie met elkaar aangegaan. Uiteindelijk kwalificeerden 150 mbo-talenten zich via deze school- en regiovoorrondes voor de finales.

Van 16 tot en met 18 maart streden zij in 35 vakwedstrijden, variërend van autoherstel en bloembinden tot bouwtimmeren en grafisch ontwerpen, om de titel beste vakman of vakvrouw 2016 in de RAI Amsterdam tijdens Skills Heroes The Finals. Hier moesten ze opdrachten uitvoeren in hun vakgebied die werden beoordeeld door experts uit het bedrijfsleven. Ruim 150 mbo'ers lieten zo hun beste vakwerk zien. Skills Heroes zijn mbo-vakwedstrijden, met als doel om aanstormend vaktalent een podium te geven en beroepsonderwijs naar een hoger niveau te tillen. De winnaars nemen nu deel aan Worldskills, de wereldkampioenschappen voor beroepen in oktober 2017 in Abu Dhabi, Arabische Emiraten.

Skills Netherlands
Skills Netherlands ontwikkelt en organiseert naast Skills Heroes ook Skills Juniors en Skills Talents, vakwedstrijden voor leerlingen uit groep 7 en 8 van de basisschool en vakwedstrijden voor vmbo-leerlingen. Skills Netherlands begeleidt ook Team Nederland naar EuroSkills en WorldSkills, de Europese en wereldkampioenschappen voor beroepen.

Alle finalisten en de uitslagen zijn te vinden www.skillsheroes.nl/wedstrijduitslagen.

Informatie over de uitslagen en het verloop van Skills Heroes The Finals vindt u op www.skillsheroes.nl/the-finals. Alle finalisten vindt u op http://www.skillsheroes.nl/nationale-finale/. Foto's zijn te vinden op http://fotobank.skills-netherlands.nl/SkillsHeroes
Zie ook www.skillsheroes.nl  en www.skillsnetherlands.nl. .

Woonplaatsen van de finalisten van ROC WEst-Brabant:

Dorien Laarhoven (Bloem & design, Prinsentuin College) > Oosterhout

Charlotte Kelly (Facilitair dienstverlener, Cingel College) > Zwijndrecht

Tom Burgers (Facilitair dienstverlener, Cingel College) > Bavel

Louis Craninckx (Kok, Cingel College) > Esbeek

Job Hoogendijk (Kok, Cingel College) > Breda

Michai Mucharowski (Patissier, Cingel College) > Etten-Leur

Sander Scheurwater (Meubelmaker, Markiezaat College) > Tholen