Remko Ouwehand nieuwe directeur Florijn College

Vrijdag 31 maart 2017


Momenteel is Remko Ouwehand afdelingsmanager ‘Dier’ bij  van Prinsentuin College. Vanaf de herfstvakantie maakt hij de daadwerkelijke overstap naar Florijn College

De directeursfunctie bij Florijn College is al enige tijd vacant, als gevolg van interne directeurswisselingen binnen ROC West-Brabant. Ouwehand: “Alle werkervaring die ik tot nu toe heb opgedaan heeft me geleerd hoe belangrijk cultuur in een organisatie is. De overtuiging en ambitie om daar zelf vorm aan te willen geven, kan bij uitstek in de functie van directeur bij Florijn College.”

De lange periode die is ingepland voor de overstap van Ouwehand heeft met wisselingen in directeursfuncties te maken: de huidige interim-directeur bij Prinsentuin College, Liesbeth Hagenaars, neemt eind van dit schooljaar afscheid. Haar opvolger zal nog worden ingewerkt door Ouwehand.

Remko beschikt inmiddels over veel jaren ervaring binnen ROC West-Brabant. Sinds 2015 werkt hij als afdelingsmanager bij Prinsentuin College. Daarvoor werkte hij bij Radius College, als afdelingsmanager voor de clusters ICT en Mediavormgeving.

 De ervaring die hij vóór die tijd opdeed in diverse functies in het bedrijfsleven, kon hij daarbij prima toepassen. Zijn overstap van de zakelijke dienstverlening naar het onderwijs was een bewuste, voortkomend uit zingevingsoverwegingen.