Stem mee op Zoomvlietstudente in maatschappelijke mis(s)verkiezing

Vrijdag 28 april 2017Stem mee op Christel Verbogt voor de SBS6 Mis(s)-verkiezing.
Deze Zoomvlietstudente is door de 1e ronde gekomen bij de verkiezing voor vrouwen met een lichamelijke handicap. Stem mee om haar ambities en wensen waar te maken...Dat kan tot 6 mei.
Christel vertelt zelf meer over haar motvatie om mee te doen:

Ik ben Christel Verbogt en ik ben 20 jaar oud. Ik woon in Halsteren (gemeente Bergen op Zoom), West-Brabant. Ik ben een student van de opleiding juridische dienstverlening van het Zoomvliet College Roosendaal. Ik ben trots en blij dat ik één van de acht finalisten ben van het televisieprogramma de Mis(s)verkiezing. En daarbij de enige uit het prachtige Brabant.

Zelf heb ik diverse beperkingen. Zo ben ik op mijn 17e door een neurologische ziekte in een rolstoel beland, en kan ik zelf niets meer eten waardoor ik afhankelijk ben van sondevoeding. Ook heb ik extreem flexibele gewrichten waarvoor ik allerlei spalken draag. Ondanks alles ben ik erg positief gebleven. 

Achtergrondinformatie
Het tv programma is gericht op vrouwen met een handicap die een missie hebben voor Nederland. Met het programma kan ik een jaar lang ambassadeurschap winnen waarbij ik opkom voor de belangen van alle Nederlanders met een beperking. Op 5 Maart was er een selectiedag met maar liefst 150 kandidaten, waarvan er nu dus 8 overgebleven zijn voor de liveshow. De liveshow zal op 6 Mei te zien zijn op SBS6.  

Mijn missies:
Ik heb verschillende missies voor Nederland, hiervoor zet ik mij nu al zoveel mogelijk in - en mocht ik de felbegeerde titel ‘Mis(s) 2017’ winnen zullen dit de zaken zijn waarvoor ik mij sterk wil maken. Ik wil natuurlijk nog niet alles verklappen, maar mijn missies zijn gericht op de volgende zaken:

- School - in de breedste zin van het woord- toegankelijk voor iedereen! 
Leerlingen en studenten botsen onnodig tegen teveel muren op. Scholen zijn meetsal nog niet ingericht op mensen met een beperking, en ook nog niet alle leraren zijn reeds getraind op het begeleiden van hen. School is een belangrijke basis voor de toekomst, en ik vind dat dit mogelijk moet zijn voor iedereen!

- Minder vooroordelen over mensen met een beperking. 
En hierbij ook meteen laten zien dat ‘wij’ echt niet anders en zeker niet minderwaardig zijn dan een ander. In mijn ogen kan dat alleen door bekendheid te geven aan dit onderwerp. Hiervoor wil ik mij inzetten! Ook wil ik laten zien dat iemand met een beperking ook op zijn of haar manier mooi kan zijn!

(Meer) aandacht voor onbekende(re) aandoeningen. 
Omdat ook onbekende aandoeningen hebben aandacht nodig hebben! Voor het volbrengen van mijn Missies en de felbegeerde titel ‘Mis(s) 2017’ te kunnen winnen heb ik stemmen van het publiek nodig! Het is namelijk zo dat de finalist met de meeste stemmen uiteindelijk zal winnen!  Ik wil sowieso het publiek informeren over mijn missies. En Ik kom natuurlijk uit de regio. Ook  ROC Wet-Brabant is zijn al goed bezig met het toegankelijk onderwijs. Zo is het Zoomvliet wat mij betreft een goed voorbeeld van hoe het zou moeten.

Meer informatie vind je op https://www.facebook.com/christelverbogt.missverkiezing2017/?ref=aymt_homepage_panel. Stemmen kan via de site van SBS6:  http://www.sbs6.nl/programmas/mis-s-verkiezing/deelnemers/christel/

Hieronder het bericht van SBS6 zelf:
Meer dan 150 prachtige vrouwen met een lichamelijke handicap stonden in de rij om mee te doen aan de Mis(s)verkiezing op zaterdag 6 mei bij SBS6. Dat is veel meer dan voor de edities van 2006 en 2007. Uiteindelijk doen er acht mee aan het twee uur durende live event, waarbij de mooiste en krachtigste vrouw gekroond wordt tot Mis(s) 2017. De show wordt gepresenteerd door Lucille Werner en Kees Tol.
Het is een duidelijke maatschappelijke boodschap: ook voor mensen met een lichamelijke handicap liggen talloze mogelijkheden open, zoals meedoen aan een missverkiezing. De 

Mis(s)verkiezing gaat over uiterlijke schoonheid, maar vooral ook over lef en een ijzersterke persoonlijkheid. Tijdens een aantal runs laten acht kandidaten de krachtige en prachtige persoon zien die ze ondanks, of juist dankzij, hun handicap zijn. Mis(s) 2017 zal zich een jaar lang inzetten voor een sterkere positie van de 1,8 miljoen mensen met een handicap in Nederland. Initiatiefneemster Lucille Werner: “Met de Mis(s)verkiezing wil ik de emancipatiebeweging van mensen met een handicap in Nederland kracht bijzetten. De kijker wil ik overweldigen met de schoonheid van deze vrouwen, zodat vooroordelen en in hokjes denken worden weggenomen.”
De jury bestaat uit onder anderen oud-winnares Roos Prommenschenkel en oud-voetballer Evgeniy Levchenko, die bekend staat om zijn geheel eigen kijk op de Nederlandse vrouw. Uiteindelijk bepaalt de kijker door middel van televoting wie er wint.

Uitzending: SBS6, zaterdag 6 mei 20.30 – 22.30 uur.