Taaltraining in Engeland voor 71 studenten ROC West-Brabant

Donderdag 1 juni 2017

Van 23 april t/m 12 mei hebben 71 leerlingen van ROC West-Brabant een taal- en crossculturele training gevolgd in Engeland. De deelnemers aan deze training kwamen van het Kellebeek College, Zoomvliet College, Vitalis College, Florijn College en Cingel College. Zij hebben drie weken lang taal- en beroepsspecifieke lessen in het Engels gevolgd op drie colleges in de regio zuid-oost Engeland: Chichester College in Chichester, Sussex Downs College in Lewes en Eastbourne en Sussex Coast College in Hastings. De leerlingen verbleven bij gastgezinnen, zodat zij ook buiten hun schoolactiviteiten aan hun taalvaardigheden konden werken en kennis konden maken met de Engelse cultuur, gebruiken en tradities.

Deze reis werd in het kader van Erasmus+ en het Excellentieprogramma volledig georganiseerd door de Eenheid Onderwijs (International Office) van ROC West-Brabant en kon tegen slechts een geringe eigen bijdrage van de leerlingen (€ 150,00 per persoon) worden gevolgd, o.a. vanwege de samenwerking met de genoemde colleges in het Global College Network, een wereldwijd samenwerkingsverband van ROC-achtige onderwijsinstellingen.

Uitgebreide evaluaties met leerlingen en docenten hebben tot de conclusie geleid dat deze vierde editie van de taal- en crossculturele training in Engeland wederom een groot succes was. 100% (!) van de deelnemers geeft aan dat zij de training van harte aanbevelen aan hun mede-studenten. Wordt volgend jaar dus zeer waarschijnlijk vervolgd.