Aandelen Rotary Wing Training Centre (RWTC) van WCAA naar Gate2

Woensdag 19 februari 2014


Gate2 in Gilze-Rijen wordt 100% eigenaar van RWTC door overname van de aandelen van World Class Aviation Academy (WCAA). Het krijgt daarmee de benodigde commerciële armslag om de civiele luchtvaartsector verder te interesseren voor haar dienstverlening.

Gate2 gaat RWTC invoegen op het Aerospace Maintenance Park. WCAA, een dochteronderneming van ROC West-Brabant, blijft nauw betrokken bij de opleidingsactiviteiten van RWTC.

Opstartperiode

Twee jaar geleden is het RWTC gestart. Deze nieuwe organisatie kwam tot stand door inbreng vanuit zowel ondernemers, overheden en onderwijs in de regio Midden- en West-Brabant. RWTC vervult daarmee een gewaardeerde rol in het Aerospace Maintenance Park. 

In de opstartfase vervulde World Class Aviation Academy (WCAA) vooral de inhoudelijke rol in de onderwijsontwikkeling van RWTC. Zo bracht WCAA de samenwerking met Boeing aan, waardoor RWTC inmiddels een belangrijke rol heeft in het verzorgen van onderhoudsopleidingen voor de transporthelikopter Chinook. In dat kader werd ook daadwerkelijk een Chinook bij RWTC geplaatst. Bij opstart was WCAA mede-eigenaar, samen met Gate2, van RWTC. WCAA heeft hiermee een belangrijke voortrekkersrol gespeeld bij de ontwikkeling van een belangrijk economisch speerpunt van de regio.

Trainingscentrum

De rol van WCAA als partner in RWTC verandert van een meer zakelijke naar die van een meer opleidingsinhoudelijke expert. In dat kader heeft een aandelenoverdracht plaatsgevonden en is Gate2 nu volledig eigenaar van RWTC. RWTC blijft een volwaardig commercieel trainingscentrum, waar klanten vanuit de hele wereld expertise komen opdoen.