14 zilveren en 3 gouden schoolkantine schalen voor ROC West-Brabant

Woensdag 18 april 2018

Van ROC West-Brabant hebben 17 scholen een Schoolkantine Schaal 2018 van het Voedingscentrum verdiend: 14 scholen hebben een zilveren schaal en 3 scholen hebben een gouden schaal. Hiermee laten zij zien dat de schoolkantine gezond is ingericht. Op dinsdag 17 april, de Dag van de Gezonde Schoolkantine, zijn de meeste schalen uitgereikt op de betreffende locaties.

De volgende scholen hebben met de cateraar Zo-Vital hard gewerkt om hun kantines gezonder te maken. De vmbo-scholen Effent, Prinsentuin Andel, Prinsentuin Oudenbosch, Scala, Steenspil en de hoofdlocaties van de mbo-colleges Florijn College, Kellebeek College, Markiezaat College, Prinsentuin College, Radius College, Vitalis College (3 locaties) en Zoomvliet College hebben allen een zilveren Schaal. Daarnaast hebben Pomona en twee locaties van Kellebeek College met haar eigen onderwijspersoneel de gouden Schaal behaald. “Petje af voor al het personeel om de gezonde artikelen aantrekkelijk te presenteren! Hierdoor kiezen studenten vaak zelfs onbewust voor betere voeding”, aldus Tilo Machielse, directeur Facilitair Bedrijf van ROC West-Brabant.

Een gezonde uitstraling en een gezonder aanbod staan centraal in deze gezonde schoolkantines. Het oog van leerlingen valt meteen op de keuze in gezonde broodjes, groente en fruit. En er is altijd water beschikbaar in de vorm van een watertappunt of waterkannen of flesjes op de balie. De leerlingen zijn blij met dit aanbod dat hen verleidt om gezonder te kiezen.

De school heeft de kantine gezonder gemaakt aan de hand van de richtlijnen gezondere kantines. Deze richtlijnen zijn opgesteld door het Voedingscentrum, in opdracht van het ministerie van VWS. De visie erachter is: jongeren zijn de toekomst. Willen we dat zij gezonder leven, dan is het belangrijk dat zij ook op school gezond kunnen eten en drinken. Jongeren brengen hier immers een groot deel van hun tijd door. Ervaren dat gezond eten lekker en heel gewoon is, helpt hen een gezond eetpatroon te ontwikkelen.

De Gezonde Schoolkantine
De Gezonde Schoolkantine is een langlopend project van het Voedingscentrum. Het doel is een gezonder voedingsaanbod op vo- en mbo-scholen. Voor meer informatie:
https://www.rocwb.nl/over-ons/gezonde-schoolkantine
www.voedingscentrum.nl/gezondeschoolkantine