ICT-studenten Zoomvliet kruipen in de huid van docenten

Vrijdag 25 mei 2018

It’s learning lanceert binnenkort een vernieuwde versie van haar platform, ook binnen ROC West-Brabant. Om docenten goed te informeren wat er veranderd is en hoe ze zich dat snel eigen kunnen maken moest er een handleiding komen. Wie kun je die beter laten maken dan studenten?

Daarom is begin april uitleg gegeven aan de studenten van het Zoomvliet College (een van de acht mbo colleges van ROC West-Brabant) wat de aanpassingen zijn met de vraag hier een handleiding voor te ontwikkelen.

Woensdag 23 mei presenteerden de groepen voor een aantal docenten en afdelingsmanagers van ROC West-Brabant en de projectleider van It’s Learning elk hun eigen handleiding. Mooi om te zien en te horen dat elke groep zijn eigen visie had op wat het beste past bij het uitleggen van vernieuwing aan docenten.

‘Het moest vooral niet te moeilijk zijn’ was een veelgehoorde insteek. De handleidingen varieerden van een filmpje en flyer of folder tot een offline handout. Na de presentaties in het auditorium van ROC West-Brabant in Etten-Leur presenteerden de studenten hun handleiding nog op een markt.

De studenten vonden het een geweldig project, leerzaam en superleuk om eens in de huid van docenten te kruipen.