Vakmensen naar een hoger niveau brengen bij Dikkerboom

Woensdag 27 juni 2018

ROC West-Brabant brengt vakmensen naar hoger niveau

Wat doe je wanneer je als bedrijf vakmensen nodig hebt, maar er geen opleiding is die jouw vak aanbiedt? Dan creëer je samen met de ervaren docenten van ROC West-Brabant een eigen opleiding. Dat is precies wat Dikkerboom Betonboringen deed. Uiteindelijk levert dit Dikkerboom efficiënte vakmensen op en het biedt hun medewerkers zelf een mooie kans om zich verder te ontwikkelen. 

 

“Ons vak is een niche binnen de bouwwereld,” legt Carlo Veldhuizen, financieel directeur Dikkerboom Betonboringen uit. “Er is heel even een opleiding voor geweest op een ROC, maar ze kregen de klassen niet gevuld. De meeste mensen die bij ons beginnen, hebben een technische achtergrond bijvoorbeeld met metselen of timmeren maar geen ervaring met het boren. Ze draaien een paar maanden mee met een ervaren betonboorder en gaan daarna zelf aan de slag.” Dikkerboom vindt het belangrijk dat de medewerkers het vak leren op MBO-niveau. Carlo: “We leveren een dienst waar onze opdrachtgevers veel geld voor neerleggen en daarom willen we dat onze betonboorspecialisten elke situatie vakkundig oplossen.”

Ruimte om te leren

Daarom creëerde Dikkerboom Betonboringen met ROC West-Brabant een eigen bedrijfsopleiding op maat. Jos Stevens van het Radius College verzorgt tijdens de lesdagen de theorielessen op locatie bij Dikkerboom en in de middag wordt alles onder begeleiding van praktijkdocent Edwin Kamp van Dikkerboom tot uitvoering gebracht. Jos Stevens: “We volgen voor 80% een bestaand curriculum, maar we doorlopen de lesstof sneller en we laten vakken als Nederlands en LLB achterwege.” Het belangrijkste dat de opleiding de medewerkers bijbrengt is het uittekenen van een plan van aanpak. Jos: “Veel van de medewerkers zijn aanpakkers. Ze gaan normaal gesproken direct aan de slag met een klus. We leren ze in de opleiding dat het in specifieke gevallen beter is om eerst berekeningen te maken van de situatie. Hierdoor worden fouten en dus faalkosten voorkomen. Daarnaast is veiligheid een belangrijk deel van de opleiding. Ook zorgen we dat er voldoende ruimte is in het programma om ervaringen met elkaar uit te wisselen en van elkaar te leren.”

Investeren in jezelf

Edwin Kamp, praktijkdocent, benadrukt het belang van de opleiding: “Onze medewerkers gaan na drie maanden meedraaien met een leermeester zelf de baan op. Dan pas gaan ze zich het vak echt eigen maken. Soms ontwikkelen ze dan gewoontes die niet altijd even veilig zijn. In deze opleiding leren ze de fijne kneepjes van het vak en soms moeten ze ook onveilige gewoontes weer afleren.”
De samenwerking met ROC West-Brabant bevalt Edwin en Carlo goed. Carlo: “Een docent als Jos zorgt ervoor dat de stof op de goede manier behandeld wordt. Hij houdt de deelnemers echt een spiegel voor en pakt het didactisch onderbouwd aan.” Edwin ziet dat de opleiding doorwerkt in de praktijk: “Het heeft een positieve werking in het bedrijf. Wat ze leren, zorgt ervoor dat ze veiliger werken en ook hun lichaam niet verkeerd belasten. Het is ook een manier om ze te motiveren.” Carlo beaamt dit: “Het geeft onze mensen de kans om in zichzelf te investeren en door te groeien naar operator 2, 3 of voorman, met het bijbehorende salaris.”