Onze mbo-ambassadeur: Joost van der Velden

Vrijdag 24 augustus 2018

Zoomvliet-student Joost van der Velden uit Bergen op Zoom is namens ROC West-Brabant mbo ambassadeur 2018. Hij zal net als de 41 mbo-ambassadeurs van andere ROC’s zoveel en duidelijk mogelijk zichtbaar maken waar het mbo voor staat: ontwikkelen, kennis overdragen en delen, samenwerken en investeren in jongeren die een beroepsdiploma willen halen. Ofwel het mbo nog beter op de kaart zetten.

Challenge voor landelijke ambassadeurverkiezing
Uit de 42 regionale ambassadeurs wordt binnenkort één ambassadeur gekozen die landelijk het mbo gaat promoten namens de ROC’s en de MBO Raad. Daarvoor gaan ze komende maandag al een eerste challenge uitvoeren. Na 1 oktober krijgen de winnaars daarvan een tweede challenge. Op 19 november wordt tijdens het mbo-ambassadeursgala in Apeldoorn de mbo-ambassadeur bekend gemaakt. Op www.ditismbo.nl staat uitgebreide informatie over alle ambassadeurs en de ambassadeursverkiezing. Hier vertelt Joost over het hoe en waarom van zijn rol als ambassadeur.

Hij studeert ‘Meewerkend Horeca Ondernemer’ aan het Zoomvliet College. Joost heeft een bijzonder traject gevolgd binnen het mbo; van entree (niveau 1) naar zijn huidige studie op niveau 4. Deze bijzondere route, plus zijn zeer tevreden stagebedrijf, Hotel Nassau Breda, zorgen voor een ambassadeur waar ROC West-Brabant zeer trots op is. Joost is super enthousiast en heeft al een aantal vlogs gemaakt over zijn ambassadeursschap. Ook de komende periode zal hij online verslag doen.

Op de foto met koning Willem-Alexander
Maandag 27 augustus opent koning Willem-Alexander het mbo-jaar 2018/2019. Hij komt daarvoor naar ROC Tilburg. Op dezelfde dag maken de ambassadeurs van verschillende mbo’s zich bekend en gaan hun eerste challenge aan. Zij mogen dan ook op de foto met de koning.

Eerste officiële opening schooljaar mbo
Het is voor het eerst dat het nieuwe studiejaar van het mbo met een officiële bijeenkomst wordt ingeluid. De mbo-scholen, verenigd in de MBO Raad, starten hiermee een nieuwe traditie om voor iedereen zichtbaar te maken waar het mbo voor staat: ontwikkelen, kennis overdragen en delen, samenwerken en investeren in jongeren die een beroepsdiploma willen halen en volwassenen die zich verder willen ontwikkelen. 

De 42 ambassadeurs van de diverse ROC’s gaan helpen om dat goed onder de aandacht te brengen bij bedrijven, overheid en leerlingen, docenten en docenten. Het aantal gasten voor de opening op 27 augustus is beperkt. De bijeenkomst is wel voor iedereen te volgen via een livestream: https://www.mboraad.nl/bijeenkomsten