Werkbezoek kamerlid Anne Kuik aan ROC West-Brabant / Zoomvliet College

Maandag 1 oktober 2018

Vrijdag 28 september bracht 2e kamerlid Anne Kuik (CDA) een werkbezoek aan een van onze mbo-colleges, Zoomvliet College in Roosendaal. Anne heeft o.a. mbo in haar portefeuille, maar besteed ook veel aandacht aan zorg en welzijn in onze maatschappij. Die combinatie was aanleiding om haar kennis te laten maken met ons economisch onderwijsaanbod en met Noortje van Lith. Noortje zit in een rolstoel en heeft vorig jaar haar Juridische opleiding afgerond op het Zoomvliet, waar de toegankelijkheid voor mensen met een beperking dus goed op orde is. Daarnaast is Noortje bekend van haar pro actieve strijd tegen de wet die dreigde aangenomen te worden, waarin er sprake was van betaling onder het minimumloon voor mensen met een beperking.

Ook Joost van der Velden, onze ROCWB-ambassadeur, was aanwezig en zette uiteen waarom zijn rol zo belangrijk is. Het verbeteren van het imago was ook een stelling bij de studenten van het Zoomvliet-debatteam, die hierover met Anne in debat gingen. Naast de juridische opleidingen bezocht Anne nog studenten van het Johan Cruijff College.

Een nuttig werkbezoek, waarbij onze voorzitter Raad van Bestuur Rob Neutelings Anne inzicht gaf in de vele mooie kanten van het beroepsonderwijs en in de uitdagingen waar we mee te maken hebben en hoe we daar mee omgaan. Een mooi voorbeeld daarvan is de Beroepsagenda West-Brabant.

Anne was erg enthousiast en wilde  vooral weten met welke boodschap zij terug naar Den Haag kon. Iets waar zij zich hard kan maken voor de studenten en voor het beroepsonderwijs. Een daarvan is de aansluiting van vmbo mbo, maar ook het voorbeeld geven om mbo-stagiaires stage te laten lopen bij  overheidsinstanties en en niet voornamelijk hbo'ers.