Joost bij laatste 10 kanshebbers landelijke mbo-ambassadeur!

Dinsdag 23 oktober 2018Een topprestatie van onze ROC-ambassadeur Joost van der Velden! Hij heeft het geschopt tot de laatste 10 kandidaten in de race voor de landelijke titel mbo-ambassadeur.


Stichting Jarige Job

Afgelopen 1 oktober vond de tweede challenge plaats op de locatie van stichting ‘Jarige job’. Deze stichting bezorgt ook minder welgestelde kinderen een leuke verjaardag. De 42 kandidaten runden de stichting voor één dag en konden zich hard maken voor verschillende activiteiten: traktaties maken, verjaardagsboxen inpakken of een feestje organiseren. Joost koos voor de eerste groep; niet verrassend gezien zijn horeca-opleiding. Joost koos voor de praktische insteek: hij had al snel door dat de traktatie zelf niet veel initiatief meer kon gebruiken, maar Joost wist erg creatief van verpakkingen extra versiering te maken en de echte gasten op hun gemak te stellen door ze wat te vertellen over de traktaties.

De drie juryleden hadden deze dag een zware taak en lette vooral op maatschappelijke betrokkenheid, probleemoplossend vermogen, communicatieve vaardigheden, creatief denken en vakkundigheid. Aan het einde van de dag maakte de jury meteen bekend wie er door was. Ieder ander moest wachten tot 22 oktober: een youtube-video op www.ditismbo.nl maakte de namen van de overgebleven kandidaten bekend.

Dag van het mbo

Tijdens de ‘dag van het mbo’ op 19 november aanstaande wordt duidelijk wie zich een jaar lang mbo-ambassadeur van Nederland mag noemen. Nog twee opdrachten te gaan tijdens die dag. Joost is nog bepaald niet zeker van de overwinning: “ik heb al wel gezien dat er hele gemotiveerde en getalenteerde andere studenten tussen zitten. Ik zal er hard voor moeten vechten, maar ik ga er helemaal voor!”