Lancering Chatbot Rocky: 24/7 hulp bij je studiekeuze

Woensdag 5 december 2018

Dinsdag 4 december hebben we iets nieuws op de website van ROC West-Brabant gelanceerd: chatbot Rocky.

Een chatbot – ofwel een robot waarmee je kunt chatten - is een online gesprekspartner op onze website, die jou als bezoeker op elk gewenst moment van de dag kan helpen bij het vinden van een passende mbo-opleiding. Hiermee bieden we een extra ondersteuning bij het zoekproces naar een passende mbo-opleiding voor een favoriet beroep.

Student in opleiding
Met deze studiekeuzechatbot zijn we een van de eerste in het onderwijs die deze service online bieden. Rocky is nog wel in opleiding. Dit betekent dat we de komende maanden continue monitoren op eventuele verbeteringen. Als de bot bijvoorbeeld niet direct een passende opleiding kan tonen, geeft hij een gebruiker het telefoonnummer en WhatsApp van het Infopunt. Via deze route kan de gebruiker verdere detailvragen stellen. Daarnaast kan een gebruiker zijn of haar e-mailadres achtergelaten zodat we zelf contact op kunnen nemen.

Test
Om te komen tot juiste en begrijpelijke content hebben we vooraf gesproken met docenten, slb’ers, decanen en uiteraard leerlingen zelf. Nadat we eerst zelf uitgebreid hebben getest, hebben we ook leerlingen met de chatbot laten kennismaken of alles voor hen duidelijk was. We hebben hen ook laten kiezen uit een aantal namen en beelduitingen voor de chatbot.

Als de bot goed aanslaat, bekijken we of deze manier van communiceren ook voor andere doeleinden ingezet kan worden.
Nieuwsgierig hoe Rocky jou te woord staat? Kijk gauw op https://www.rocwb.nl/opleidingen/mbo.