Handshake Cingel College en Prinsentuin College met FoodUp Landbouw innovatie Campus en ZLTO

Donderdag 20 december 2018

Op dinsdagmiddag 18 december werd de samenwerking tussen het Cingel College, het Prinsentuin College, FoodUp Landbouw innovatie Campus en ZLTO beklonken met champagne en een handshake. Het is een initiatief om samen te werken aan een nieuw voedselsysteem in Brabant waarbij gezond, eerlijk en lekker eten centraal staan. Eten dat goed is voor mens, dier en omgeving.

Vanuit deze gedachte hebben zij de handen ineengeslagen om de nieuwe mbo-4 opleiding “Food & Future” verder vorm te geven. Zo gaat Dalila Sayd van het Eetschap foodpartners betrekken bij het onderwijs. Levensechte beroepsvraagstukken zullen de basis vormen van de nieuwe opleiding.

Nadat Remco Beekers, Veerle Slegers en Emmy Bakker de handshake ondertekend hadden, werd het glas geheven met de andere betrokkenen Marcel Webster, Carola de Kanter, Aukje van Dreumel en Robert Mens.