Tweede Kamerleden bezoeken MBO Techniek

Dinsdag 22 januari 2019

Om een goed beeld te geven van onze opleidingen en onderwijs en om in gesprek te komen met onze stakeholders nodigen we hen geregeld uit voor een werkbezoek of een gesprek. Dat varieert van ronde tafelbijeenkomsten met relaties uit het bedrijfsleven via de strategic board tot locatiebezoeken met burgmeesters en wethouders van gemeenten uit West-Brabant. Maar ook met provinciale bestuurders, 2e kamerleden en ministers worden werkbezoeken gepland.

Maandag 21 januari brachten VVD-kamerleden Zohair el Yassini en Rudmer Heerema een werkbezoek aan ROCWB. Zij hebben beroepsonderwijs in hun portefeuille. Het bleek dat zij in 2018 vragen hebben gesteld over de kwaliteit van het ICT onderwijs in Nederland. Dit zou enorm verouderd zijn. Een andere vraag ging over het tekort aan werknemers in de bouw en de rol van het onderwijs daarin.

Een mooie gelegenheid om hen te laten zien hoe wij onze opleidingen ICT en Bouw hebben ingevuld. In dit geval werd de locatie van Radius College bezocht, waar studenten en docenten uitleg gaven over hun opleiding en onderwijs.

Ook wij als ROC hebben er belang bij dat zaken, die wij als knelpunten ervaren, opgelost worden. Beide heren toonden oprecht belangstelling voor deze knelpunten, zoals de wens tot flexibilisering in de leerroute van onze studenten en de beperking hierin door wetgeving. De vervolgcontacten worden inmiddels gelegd.