Werkbezoek Ton Heerts in teken van Leven lang ontwikkelen

Vrijdag 8 februari 2019

De voorzitter van de MBO Raad, Ton Heerts, bracht vrijdag 8 februari een werkbezoek aan ROC West-Brabant. ​Het is een initiatief van de Dienst Onderwijs en Kwaliteit om de MBO Raad te laten zien op welke wijze we als ROC West-Brabant Leven lang ontwikkelen invullen.

Heerts werd vergezeld door zijn collega Henk Kuppens, een aantal leden van de SER, waaronder voorzitter Mariette Hamer, en Hans de Goede van het ministerie van OCW. De Raad van Bestuur ontving hen op de locatie Suikerlab van Zoomvliet Studios in Bergen op Zoom.

Hier was een heuse talkshowsetting gerealiseerd. Daar gaf onze Raad van Bestuur toelichting geven op de nieuwe koers, de Beroepsagenda Onderwijs en uiteraard ook op een aantal onderwijsvormen. Uiteraard werden eerst de opleidingen van onze gastheer AV en Podium en Evenemententechniek (PET) belicht. Collega’s van het Kellebeek College presenteerden hun Onderwijs op maat voor de flexibele leerroute van MZVZ, verzorgende IG en Maatschappelijke zorg.

De lunch werd gehouden bij onze Hotelschool van het Zoomvliet College in Bergen op Zoom, samen met enkele docenten en studenten, waaronder de ROCWB ambassadeur Joost van der Velden. Als laatste werd een bezoek gebracht aan het Markiezaat College (MBO Techniek). Hier werden de resultaten van de eindopdrachten Mechatronica bekeken, toelichting gegeven op hun studievoortgangsysteem en het Warmtepompopleidingscentrum bezocht.

Een goed bezoek waarin zowel voor Ton Heerts als onze collega’s zinvolle informatie werd uitgewisseld, o.a. over het doorberekenen van studiekosten, het flexibel vastleggen van relevante werkuren voor BPV en het koppelen van keuzedelen en de haken en ogen die hieraan zitten. De MBO Raad heeft over dit laatste item een position paper opgesteld hoe dat beter kan.