Samen werken aan de toekomst van voedsel

Maandag 11 februari 2019

Het Cingel College en het Prinsentuin College zijn op zoek naar gamechangers en voedselveranderaars die partner willen worden van hun nieuwe, gezamenlijke opleiding Food & Future. Op 20 februari organiseren ze daarom in samenwerking met de Landbouw Innovatie Campus een werksessie, om samen te kijken hoe partijen elkaar kunnen versterken bij het werken aan een duurzaam en gezond voedselsysteem.

 

Kernwoorden voor de nieuwe mbo-4-opleiding zijn voeding van de toekomst, duurzaamheid, gezondheid, het bereiden van voedsel, smaak en voorlichting. De studenten leren om consumenten en bedrijven te adviseren over consumptie en productie van verantwoorde voeding. De nieuwe opleiding sluit aan bij de voedseltransitie en wordt ontwikkeld met steun van de FoodUp! Landbouw Innovatie Campus en ZLTO Breda.

 

De scholen zoeken nadrukkelijk ook contact met vernieuwers in de agrofood- en gezondheidssector; boeren die het anders doen en ontwikkelaars van vernieuwende producten en diensten. Daarnaast is het voor de ontwikkeling van de studenten belangrijk om aan de slag te kunnen met vraagstukken uit de beroepspraktijk. ‘We zoeken dus ook bedrijven en organisaties die de frisse blik van deze studenten willen benutten’, zegt Dalila Sayd. Ze is vanuit de Landbouw Innovatie Campus/FoodUp! Brabant betrokken bij de ontwikkeling van de opleiding. Bij de werksessie zullen ook vanuit het onderwijs en de overheid mensen aanschuiven.

 

De centrale vraag tijdens de werksessie is: Hoe kunnen we werken aan duurzame partnerschappen tussen foodpartners en de opleiding Food & Future?

 

Het programma is op 20 februari als volgt:

  • 17.00 uur: aanwaaien
  • 17.30 uur: welkom en introductie
  • 17.45 uur: pressure cooker met finger food
  • 19.30 uur: slotwoord door wethouder Miriam Haagh
  • 19.40 uur: borrel & bites

 

De werksessie vindt plaats in de brasserie van het Cingel College in Breda. Interesse of meer weten? Mail dan naar projectgroei@rocwb.nl.