Alumni in hun kracht op Prinsentuin College

Zondag 10 februari 2019

Dinsdagavond 5 februari ontmoetten oud- en huidige studenten van Prinsentuin College elkaar tijdens de Carrière-avond. Al een aantal jaren organiseert Prinsentuin College dit evenement, waarbij ze vooral de tweedejaars studenten stimuleren naar deze avond te komen. Dit jaar kwamen zo'n 200 bezoekers naar de Frankenthalerstraat, waarvan ook een groot gedeelte uit ouders bestond. 

Op deze avond vertellen oud-studenten over hun tijd op het Prinsentuin College en delen de ervaringen die zij opdeden. Nu ze aan het werk zijn is het voor sommige alumni een stuk duidelijker waarom ze aan bepaalde competenties moesten werken. Ook keuzes die ze maakten over stages en na het afstuderen komen aan bod. Het is voor huidige studenten een verrijking om te horen dat er veel meer mogelijk is dan ze misschien op dit moment voor mogelijk houden. Niet alleen alumni zijn deze avond aan het woord; er vinden ook leuke gesprekken plaats tussen alumni, studenten en ouders.  

Bob Schalken afdelingsmanager Prinsentuin College zegt over dit evenement:
"Het lukt ons goed om onze alumni aan ons te binden en daarom wordt deze carrière-avond ook elk jaar een stukje groter. Inmiddels doen er 3 teams mee, terwijl we begonnen met 2. We onderzoeken de mogelijkheden om het uit te rollen naar alle disciplines binnen Prinsentuin. Deze avond is ontzettend belangrijk voor onze studenten om hun horizon te verbreden en hun intrinsieke motivatie te stimuleren door te horen wat er allemaal mogelijk is. Ook ouders horen deze avond een hoop nieuwe dingen: waar onze studenten op school regelmatig al horen over nieuwe mogelijkheden binnen het vak, is dat voor ouders toch vaak wat verder weg. Zij komen ook vaak enthousiast naar buiten."