Studenten Hovenier tweede tijdens finale vakwedstrijd

Maandag 25 februari 2019Afgelopen zaterdag wonnen Charlotte van Oosten en Danny Ruijten de tweede plaats tijdens de Skills finale Hoveniers. De studenten van Prinsentuin College deden mee aan de ‘Nationale wedstrijd tuinaanleg’ in Den Bosch bij Tuinidee.

De finale duurde in totaal drie dagen. De wedstrijd begon met de bekendmaking van de opdracht zelf. Maandag kregen ze de tekening en woensdag moesten ze de opdracht opleveren. De opdracht had veel te maken met houtbewerking. Dit bleek een flinke opgave te zijn, daarom besloot de vakjury de deelnemers extra tijd te geven. De studenten hebben veel bij de collega’s van de Bouwschool in Breda mogen oefenen.
 
Al sinds afgelopen november zijn de studenten 4 dagen per week bezig om hun vakwedstrijden voor te bereiden. Daarvoor trainden ze bijna elke dag van de week in hun eigen tijd. Nadat ze de voorrondes in Nijmegen succesvol door waren gekomen, streden ze afgelopen weekend tegen drie andere teams. De coaching van het team is in samenspraak met het Prinsentuin College door het stagebedrijf Visio Vireo Tuinen uit het Brabantse Steenbergen gedaan.
 
Het Prinsentuin College had een unieke teamsamenstelling. Allereerst omdat Charlotte als enige vrouwelijke Hovenier in opleiding meedeed. Verder benoemde de vakjury dat de samenwerking tussen Charlotte en Danny erg goed verliep. Hun meetwerk was uiterst precies. De vakjury had drie kwartier extra nodig om te beslissen wie de uiteindelijke winnaar werd door de minimale verschillen tussen de nummer één en twee. Danny en Charlotte zijn heel trots op hun tweede plek van Nederland!