Ruben Martin MBO-Ambassadeur ROC West-Brabant 2019

Maandag 13 mei 2019

Ruben Martin uit Breda, student Milieu, Onderzoek en Inspectie aan het Prinsentuin College, is de winnaar van de finale van de MBO Ambassadeursverkiezing 2019. Deze werd vrijdag 10 mei gehouden op het Radius College. Ruben zal het komende jaar net als de 41 mbo-ambassadeurs van andere ROC’s zoveel en duidelijk mogelijk zichtbaar maken waar het mbo voor staat: ontwikkelen, kennis overdragen en delen, samenwerken en investeren in jongeren die een beroepsdiploma willen halen. Ofwel het mbo nog beter op de kaart zetten.

Pitch
In de finale hielden de genomineerde studenten een twee minuten pitch, waarin zij de jury moesten overtuigen waarom zij het komende schooljaar als beste ROC West-Brabant (ROCWB) kunnen vertegenwoordigen als ambassadeur. Dat gaat dan om activiteiten in de regio, maar ook om de afvaardiging naar de finale verkiezing voor de landelijke mbo-ambassadeur. Deze vindt in november plaats.

Daar gaat Ruben ROCWB nu dus vertegenwoordigen. In 2018 was horeca–student Joost van der Velden onze ambassadeur en heeft dat fantastisch gedaan. Ook voor Joost was het een zeer leerzame en vooral leuke ervaring. Bekijk de vlog van Joost na een bezoek aan het Ministerie van Onderwijs.

Jurering
De jury was een mix van studenten, docenten en management:

  • Joost van der Velden (voorzitter) | ROCWB-ambassadeur 2018
  • Marc van Campenhout | Lid Raad van Bestuur van ROCWB
  • Ella van der Weij | Docent Florijn College
  • Jonathan Lagendijk | Student Prinsentuin College en Voorzitter Studentenraad
  • Dirk Verbeek - Docent Markiezaat College

De studenten werden vooral beoordeeld op hun pitch en communicatievaardigheid. Daarnaast speelde performance en hun optreden in de studentendebattle met het Zoomvliet debatteam een rol en de motivatie in het aanmeldingsformulier. Daaruit kwam Ruben als de beste ambassadeur naar voren.

Genomineerden
Voor de andere deelnemers is komend jaar ook een rol als mbo-ambassadeur weggelegd, maar die zal zich met name toespitsen op activiteiten rondom hun eigen opleiding en college in de regio. Voor de zomervakantie krijgen alle genomineerden een pitchtraining en wordt een professionele LinkedIn foto gemaakt.
Bekijk de genomineerden voor mbo-ambassadeur 2019 van ROC West-Brabant.

Challenge voor landelijke ambassadeurverkiezing
Uit de 42 regionale ambassadeurs wordt in november één ambassadeur gekozen die landelijk het mbo gaat promoten namens de ROC’s en de MBO Raad. Daarvoor gaan ze na de zomervakantie al een eerste challenge uitvoeren. Na 1 oktober krijgen de winnaars daarvan een tweede challenge. In november wordt tijdens het mbo-ambassadeursgala de mbo-ambassadeur bekend gemaakt. Op www.ditismbo.nl staat uitgebreide informatie over alle ambassadeurs en de ambassadeursverkiezing.