Werkbezoek Oosterhoutse burgemeester en wethouder

Vrijdag 17 mei 2019

Om een goed beeld te geven van onze opleidingen en onderwijs en om in gesprek te komen met onze stakeholders nodigen we hen geregeld uit voor een werkbezoek of een gesprek. Dat varieert van ronde tafelbijeenkomsten met relaties uit het bedrijfsleven via de strategic board tot locatiebezoeken met burgmeesters en wethouders van gemeenten uit West-Brabant. Maar ook met provinciale bestuurders, 2e kamerleden en ministers worden werkbezoeken gepland.

Maandag 13 mei bracht burgemeester Buijs een bezoek aan het Bouw- en Techniekcentrum van het Radius College en aan de zorgopleidingen van het Vitalis College. Bij de laatste opende hij de ecologische moestuin.

Donderdag 16 mei bracht de Oosterhoutse wethouder Economie en Onderwijs, Robin van der Helm, een bezoek aan economische opleidingen van het Florijn College en de opleidingen Transport & Logistiek van het Radius College. Ook de Beroepsagenda kwam aan de orde en daarmee het belang van een goede relatie met bedrijfsleven om onderwijs te laten aansluiten op arbeidsmarkt.

Young Business
Op het Florijn College bezocht Van der Helm specifieke de leerbedrijven, Young Business en Florijn Sales & Support. Mooi om te zien was dat juist hier ook de cross overs met andere opleidingen zichtbaar waren. Zo waren studenten van de bakkersopleiding van het Cingel College bezig met hun ondernemersvaardigheden aan te scherpen. DE studenten Marketing & Communicatie waren hun evaluatie van het evenement Breda Live aan het visualiseren in een vlog.

Nieuwe opleiding Logistiek
Bij het Radius College werd vooral ingezoomd op de nieuwe opleiding Logistiek manager, die na de zomer van start gaat, en werd een demonstratie gegeven in programmeren van een robot door engineeringstudenten.

Van der Helm gaf aan voornemens te zijn om waar mogelijk de Bedrijvenverenigingen in het Oosterhoutse over deze ontwikkelingen te informeren, maar ook zijn gemeentelijke organisatie zelf warm te maken voor de praktijkmogelijkheden binnen ons mbo.