Mbo veiligheidsopleidingen van Vitalis onder één dak met Scala vmbo

Maandag 24 juni 2019

Om de verbinding tussen onze vmbo- en mbo-scholen vanaf het nieuwe schooljaar duidelijker zichtbaar te maken, komt er een intensieve samenwerking tussen Scala vmbo in Teteringen en de mbo-opleidingen VeVa (Veiligheid en Vakmanschap) van Vitalis College. De mbo studenten en medewerkers van VeVa verhuizen van de Terheijdenseweg in Breda naar het gebouw van Scala bij Teteringen.

Nieuwe koers
Vmbo en mbo onder één dak is een prima basis om samen uitdagende leerroutes vmbo – mbo te gaan maken. Veel Scala-leerlingen met profiel Sport, Dienstverlening en Veiligheid kiezen na het vmbo voor een VeVa-opleiding, die studenten voorbereidt op een baan bij de marine, land- of luchtmacht. Tegelijkertijd blijven de andere pijlers van Scala, Kunst – Theater – Ondernemen – Multimedia, duidelijk zichtbaar en wordt bekeken hoe ook daar de verbinding met het mbo versterkt kan worden. Deze ontwikkeling past volledig bij onze nieuwe koers richting toekomstgericht beroepsonderwijs. Vanaf 1 september doen we dat ook onder de nieuwe naam Curio.

Gezamenlijke activiteiten
De voorbereidingen die nodig zijn om de VeVa goed te laten landen bij Scala zijn in volle gang. De VeVa betrekt vier lokalen en een extra ruimte op de eerste verdieping van het Scala-gebouw dat het dichtst bij de Oosterhoutseweg ligt. Vmbo en mbo zijn echter niet strikt gescheiden. Er zijn lessen in elkaars lokalen, gezamenlijke activiteiten en ze maken gebruik van elkaars docenten en faciliteiten. Ze zitten hier nadrukkelijk met elkaar op school.

Voor de studenten van de opleiding verandert er behalve de locatie aan de Meulenspie 2 in Teteringen dus niks aan de inhoud van de opleiding. Het schooljaar 2019 / 2020 start met een gezamenlijke activiteit om kennis te maken met elkaar.

Bereikbaarheid
Scala is gelegen aan de noordelijke rondweg op de grens van Breda en Teteringen. De school is heel goed bereikbaar met het openbaar vervoer vanaf het station, maar ook via de busverbinding Breda-Oosterhout-Tilburg. 

Lees ook het artikel uit BN De Stem van 19 juni.