Directeur Markiezaat wordt nieuwe directeur Kellebeek College

Dinsdag 13 mei 2014


 
Met ingang van 1 september zal Fred Zacht, directeur Kellebeek College in Roosendaal, vanwege zijn pensioen afscheid nemen. Joost de Jongh, op dit moment directeur Markiezaat College, zal hem opvolgen.

Interne kandidaat

De afgelopen periode is intensief aandacht geweest voor het selectieproces voor de opvolger van Fred Zacht. Dit heeft een interne kandidaat opgeleverd. Afgelopen week heeft de Raad van Bestuur de besluitvorming afgerond en Joost de Jongh benoemd als nieuwe directeur Kellebeek College.

Joost de Jongh vervult nu 5 jaar de functie van directeur van het Markiezaat College, met succes en naar tevredenheid van de Raad van Bestuur.

Arjan Kastelein, voorzitter Raad van Bestuur ROC West-Brabant: “Wij zijn blij dat het Kellebeek College, dat mag worden getypeerd als een breed en veelzijdig college met een uitdagende directieopdracht, met Joost een ervaren directeur krijgt. Het is mooi om te zien dat in de selectieprocedure bleek dat zijn benoeming breed op vertrouwen mag rekenen.”

Procedure nieuwe directeur Markiezaat College

Als gevolg van de overstap van Joost de Jongh naar Kellebeek College, zal binnenkort een procedure worden opgestart om ook voor Markiezaat College een geschikte opvolger te kunnen benoemen.

Afscheid Fred Zacht

Vanzelfsprekend zal de komende tijd ook stilgestaan worden bij het afscheid van Fred Zacht bij Kellebeek College. Hij zal daar dan op dat moment 10 jaar hebben volgemaakt als directeur. In die periode kreeg hij te maken met complexe dossiers, zoals het verstevigen van het profiel van het college (na de afsplitsing van wat we nu kennen als Zoomvliet College), het bestendigen van educatie in de regio West-Brabant en het structureren van complexere zorg voor studenten die dat nodig hebben, ROC-breed. Een van de zaken die hij nu aan het afronden is, is de realisatie van nieuwbouw voor Kellebeek College, inclusief Zorgboulevard, waarmee een bijzondere samenwerking tussen gemeente, instellingen en onderwijs wordt gerealiseerd.