Hoofdkantoor BN DeStem naar Trivium in Etten-Leur

Donderdag 12 juni 2014

De regionale uitgeverij BN DeStem - dagblad, weekbladen en online - verplaatst haar hoofdkantoor van het Spinveld in Breda naar het Trivium in Etten-Leur en komt in huis bij ROC West-Brabant.

In september worden twee etages in de kantorentoren van het Trivium betrokken.
Het uitgeefteam van BN DeStem ziet het Trivium als de beste plek om zich te vestigen. "De locatie ligt middenin ons verspreidingsgebied en vormt de ideale uitvalsbasis voor ons werk in de regio. Een moderne en representatieve plek in een dynamische en inspirerende omgeving. Er is meer dan voldoende parkeergelegenheid en ook via het openbaar vervoer is de nieuwe locatie goed bereikbaar", zegt hoofdredacteur Johan van Uffelen van BN DeStem.

De eigenaar van het Trivium, ROC West-Brabant, is blij met de komst van deze nieuwe gebruiker van het pand. Bestuursvoorzitter Arjan Kastelein: “BN DeStem past prachtig bij de andere organisaties die hun huisvesting hebben gevonden in het Trivium. Ze vervullen alle op hun eigen gebied een regionale spilfunctie. Samen met de Stichting Huisartsen Laboratorium en Regio West-Brabant (en natuurlijk een deel van de organisatie van ROC West-Brabant) zorgt BN DeStem er zo voor dat het Trivium een centrumfunctie in de regio gaat vervullen”.

 

Het vertrek vanaf het Spinveld houdt niet in dat BN DeStem Breda verlaat. Begin september opent de krant een aantal flexwerkplekken in het centrum van de stad van waaruit verslaggevers kunnen werken. Er zijn op dit moment gesprekken gaande met een aantal partijen. Van Uffelen: "Een regionale krant dient zichtbaar en aanraakbaar te zijn. Reden waarom we in Oosterhout en Roosendaal al eerder flexplekken hebben geopend in bibliotheken. Mensen weten ons daar goed te vinden. Bovendien organiseren we samen met de bibliotheken lezingen en discussiebijeenkomsten. Dat past bij de rol die wij willen spelen. Ook in Breda passen we een soortgelijk model toe."

Op het moment dat de nieuwe locatie is betrokken, worden ook het kantoor in het voormalige RBC-stadion in Roosendaal en het bijkantoor in het winkelcentrum van Etten-Leur gesloten. De flexplekken in het Emile van Loonhuis, bij de bibliotheek in Roosendaal, blijven uiteraard geopend.