Kellebeek College feestelijk geopend

Vrijdag 14 november 2014


Het nieuwe gebouw van het Kellebeek College en de Zorgboulevard Roosendaal is donderdag 13 november op symbolische geopend met Kellebeek water....

Het contrast van de twee gebouwen naast elkaar kan bijna niet groter: het oude 'school'gebouw en voormalig postsorteercentrum als een betonkolosk naast een fris ogend, ultramodern en multifunctioneel gebouw waar bedrijfsleven, zorginstellingen en onderwijs samen onder een dak zitten.

De gebruikers stralen net zo als het gebouw. Dit is het resultaat van een jarenlange droom om onderwijs en de praktijk zo nauw mogelijk te laten samenwerken.

Vanaf augustus is alles al in gebruik, donderdag 13 november werd het nieuwe Kellebeek College echt ten doop gehouden. Tegelijk met de Zorgboulevard die daarin is ondergebracht én het kunstwerk op de kopse kanten van de Passerelle, de loopbrug over het spoorcomplex, die ook door mbo-studenten van het Kellebeek wordt gebruikt.

Bij de opening waren veel lovende woorden te horen. Steeds weer keerden de begrippen ‘verbinding’ en ‘innovatie’ terug als essentieel bestanddeel van een veranderende samenleving. En dus ook van het onderwijs.

En waarom nu dat water? Bij de opening speelde de herkomst van de naam Kellebeek een centrale rol. De Kellebeek is een stroom. Water is beweging en vloeit ergens naar toe. De studenten bewegen ook ergens naar toe: als zij hun opleiding hebben afgerond 'stromen' ze door naar werk, een andere studie of anders. Water brengt hen…naar hun bestemming.
Voormalig directeur Fred Zacht overhandigde een fles Kellebeekwater aan de betrokken partners en de studenten meanderden er mee door het gebouw, te volgen op het scherm. Bekijk de foto's en films op www.facebook.com/kelleweek.