Op Weg Naar 2 - Breda

Wat leuk dat je binnenkort bij het mbo komt kijken! Hieronder zie je een overzicht van de opleidingen, soms ook een paar opleidingen samen, waar je aan een kennismakingsactiviteit kunt deelnemen. Neem dit rustig door. In ieder vakje staat een korte omschrijving van de activiteit. Onderin het vakje staat een link naar uitgebreide opleidingsinformatie en een videoclip. Klik die aan voor uitgebreidere informatie. Zodat je goed weet waar je voor kiest.

Als je het overzicht hebt doorgenomen, maak dan onderaan deze pagina (via de ROCSpiegel) een eerste en tweede keuze voor een workshop.

Vind je het lastig om in dit programma te werken of de juiste keuze te maken? Vraag dan hulp aan je decaan of mentor. Deze geeft je ook meer uitleg over het project 'Op Weg Naar 2'.

1
Brood & Banket

Brood en banket: ambachtelijk en creatief!

Vroeg uit de veren en handen uit de mouwen! Dat zijn de echte bakkers. Kom bij ons het bakkersvak ervaren. Je krijgt informatie over de opleiding en de beroepsmogelijkheden. Bovendien maak je zelf iets lekkers om mee naar huis te nemen.

Meer informatie Bekijk de video Open dagen
2
Dienstverlener

Dienstverlener: een echte duizendpoot!

Je werkt in bijvoorbeeld recreatiebedrijven, zwembaden, attractieparken, zorginstellingen, buurthuizen, kinderopvang, groepsaccommodaties, indoor- en outdoor centra, sportverenigingen en sportaccommodaties. Je ondersteunt je leidinggevende bij allerlei taken, zoals voorraadbeheer, het ontvangen van gasten, het klaarzetten van ruimtes, administratieve werkzaamheden, onderhouds- en herstelwerkzaamheden en werkzaamheden gericht op voeding. Je kan kiezen tussen 2 BOL opleidingen: Dienstverlening medewerker facilitaire dienstverlening of Dienstverlening medewerker sport en recreatie.

Meer informatie Bekijk de video over Facilitaire Dienstverlening Bekijk de video over Medewerker Sport en Recreatie Open dagen
3
Gastheer/Gastvrouw

Gastvrij in een gezellige branche!

Als gastheer / gastvrouw maak je het anderen naar de zin in een restaurant, hotel of partycentrum. Jij bent gastvrij, servicegericht en ondernemend. De wensen van je gasten zijn tenslotte belangrijk. Voor de gast komt, voer je voorbereidende werkzaamheden uit, je leert het vakkundig opdekken van tafels en het bijvullen van de voorraad in de bar. Verder leer je gasten ontvangen, serveren, je oefent draagtechnieken en werkruimtes goed te reinigen. En je gaat werken met een kassa net als in de praktijk.

Meer informatie Bekijk de video Open dagen
4
Kok

Kok: talent met koken!

Kies je voor de opleiding kok dan werk je onder leiding van een leidinggevende kok in de keuken. Je leert gerechten te bereiden volgens recept en planning. Je leert allerlei technieken in de keuken en het gebruik van keukenmateriaal en gereedschap. Je leert hoeveel en welke grondstoffen je moet gebruiken. En natuurlijk houd jij je aan de voorschriften op het gebied van veiligheid, Arbo en milieu. Opleiding kok, een afwisselende en praktische opleiding. Een opleiding waar je bijzondere en lekkere gerechten leert bereiden.

Meer informatie Bekijk de video Open dagen
5
Groen: Bloem & Design

Bloemstylist: maak het met bloemen!

Als bloemstylist leer je bloemschikken. Je kunt gaan werken in een bloemenwinkel of tuincentrum met een bloemenafdeling. Tijdens je werk en opleiding maak je winkel-bloemwerk. Je bent creatief aan de slag en leert ook alle andere werkzaamheden die bij een bloemenwinkel komen kijken zoals etaleren, verkopen enz. En na je opleiding kun in een bloemen- of andere winkel gaan werken.

Meer informatie Bekijk de video Open dagen
6
Groen: Tuin, Park & Landschap

Groen: voor doeners!

Je hebt een hart voor groen en bent graag in de buitenlucht. Afhankelijk van je wensen en stages of werkplek leer je werkzaamheden voor het aanleggen en onderhouden van tuinen of andere groene ruimtes. Je leert om te werken met verschillende machines en gereedschappen. Je kunt deze opleiding in een BOL of BBL traject doen. Na je opleiding kun je gaan werken bij een gemeente of hoveniersbedrijf.

Meer informatie Bekijk de video Open dagen
7
Agro & Food: Plantenteelt

Plantenteelt: laat ze groeien!

Binnen de Nederlandse plantenteeltsector is veel werk op allerlei niveaus. Hiervoor leiden we je bij Plantenteelt op een moderne manier op. Dit doen we zoveel mogelijk dichtbij de praktijk. Wat je later precies binnen Plantenteelt kunt doen, is afhankelijk van het niveau van je opleiding. Met een diploma op niveau 2 kun je bijvoorbeeld medewerker worden op een teeltbedrijf. Na een niveau 3-opleiding kun je soms ook leiding geven aan een klein groepje medewerkers.

Meer informatie Bekijk de video Open dagen
8
Agro & Food: Veehouderij

Veehouderij: die dieren hebben je nodig!

Goede dierverzorging en handig zijn met landbouwmachines zijn belangrijke voorwaarden als je bij een veehouderij wilt gaan werken. Op onze school geven we je hiervoor een goede basis, zonder dat je één minuut te lang in de schoolbanken zit. Tijdens de opleiding loop je verschillende stages. Tijdens die stages leer je meteen welk werk het beste bij jou past. Samen met andere mbo-scholen verzorgt het Prinsentuin College voor varkenshouderij lessen in het Centrum voor varkenshouderijonderzoek in Sterksel.

Meer informatie Bekijk de video Open dagen
9
Agro & Food: Groen, Grond & Infra

Groen, Grond & Infra: loonwerk dat loont!

Je rijdt met een trekker en bedient de machine of wagen die aan die trekker hangt. Ook komt het voor dat je met een minigraver werkt. Als je met genoemde machines werkt, doe je hieraan ook het dagelijks klein onderhoud. Verder haal je tijdens de opleiding het certificaat voor basisveiligheid, het heftruckcertificaat en het certificaat voor Veilig Werken langs de weg.

Meer informatie Bekijk de video Open dagen
10
Dier: Dierverzorging

Dierverzorging: als je graag voor dieren wil zorgen!

Wil je graag praktisch bezig zijn en met dieren werken? Word dan medewerker dierverzorging! Je voert en verzorgt dieren op een bedrijf alleen of met anderen samen. Je controleert voer en wateropname en je brengt hier verslag over uit bij je leidinggevende. Ook let je goed op ziekten en afwijkingen. Je verzorgt de werk- en leefomgeving van de dieren. Je ontsmet, maakt schoon en onderhoudt materialen. Natuurlijk houd je je aan de regels van het bedrijf en denk je aan het milieu. Je steekt vooral lekker je handen uit de mouwen. Afhankelijk van je werkplek ga je ook om met klanten, dus is een klantvriendelijke houding vereist.

Meer informatie Bekijk de video Open dagen
11
Medewerker ICT

ICT:Computers zijn jouw passie!

En dan niet het spelen van spelletjes. Nee, jij wilt weten hoe een computer er aan de binnenkant uit ziet. Jij lost de pc problemen uit jouw omgeving op en helpt bij de installatie van de softwareprogramma's. Met een opleiding tot medewerker ICT (niveau 2) word je assistent op een helpdesk en help je problemen van klanten op te lossen en repareer je computers. Deze opleiding sluit vlekkeloos aan op de vervolgopleiding op niveau 3, want als je eenmaal aan dit vak hebt geproefd wil je verder.

Meer informatie Bekijk de video Open dagen
12
Monteur Mobiele Werktuigen

Mobiele Werktuigen: sleutelen aan grote machines!

Een auto of vrachtwagen gaat voor jou niet ver genoeg. Landbouwvoertuigen, combines, tractoren, heftrucks dat is het pas echt. Bovendien biedt het sleutelen aan deze machines pas echte vrijheid. Want de eigenaar rijdt een tractor niet zo gemakkelijk naar de garage. Nee, jij gaat letterlijk de boer op om de reparaties uit te voeren. Je bent van harte welkom bij de opleiding Monteur Mobiele Werktuigen. In de workshop laten we je onder begeleiding sleutelen. Zorg dus voor kleding die vies mag worden en stevige schoenen.

Meer informatie Bekijk de video Open dagen
13
Metaaltechniek

Metaaltechniek: Metaal heeft voor jou geen geheimen!

Ben jij iemand die graag met zijn handen bezig is en aan het einde van de dag ook wil kunnen zien wat hij gemaakt heeft in de vorm van een product, dan is metaaltechniek iets voor jou. Je werkt zelfstandig aan producten vanaf een tekening. Je kunt jezelf gaan specialiseren in een bepaalde richting, zoals verspanen. Anderen willen lasser worden. Dus ben jij iemand die technisch inzicht heeft en een uitdaging niet uit de weg gaat dan ben je van harte welkom in de metaal. In de workshop krijg je tekst en uitleg over de opleiding en gaan we ook in de werkplaats aan de slag zodat je al kennis kunt maken met het vak. Het is wel aan te bevelen om niet je beste kleren aan te doen omdat die vuil kunnen worden, heb je een overall dan mag je die ook meebrengen.

Meer informatie Bekijk de video over Constructiewerker Bekijk de video over Verspaner Bekijk de video over Basislasser Open dagen
14
Motorvoertuigen

Motorvoertuigen: zorg dat het blijft bewegen!

Het zijn de automonteurs die ons wagenpark rijdend houden. En die zijn altijd nodig. Voor personenauto's en vrachtwagens. Niemand komt zonder deze vakmensen van A naar B. Je bent dus een troubleshooter en redder in de nood.

Meer informatie over Autotechnicus Meer informatie over Bedrijfstechnicus Bekijk de video over Autotechniek Bekijk de video over Bedrijfstechniek Open dagen
15
Elektrotechniek

Installatie: je gaat het fiksen!

Ontdek de spanning van Elektrotechniek. Elektriciteit zorgt dat er licht is en dat apparaten werken. Dat je kunt bellen, je mobiel opladen en dat de trein rijdt. Zonder elektriciteit ligt alles plat. Kijk maar eens bij de niveau 2 opleidingen van deze richting.

Meer informatie Bekijk de video Open dagen
16
Installatietechniek

Installatie: zorg dat het werkt!

Ontdek de kracht van Installatietechniek. Installatietechniek zorgt voor de cv en voor stromend water. Van keuken tot wc. Het houdt regenwater buiten en badkamers waterdicht. Overal waar mensen wonen, werken of naar school gaan ben je nodig. Kijk maar eens bij de niveau 2 opleidingen van deze richting.

Meer informatie Bekijk de video Open dagen
17
Bouw (Timmeren, Metselen, Schilderen, Infra)

Bouw (Timmeren, Metselen, Schilderen, Infra): maak het!

De mensen in de bouw maken onze woningen, winkels, fabrieken en scholen. Dat kan alleen door een goed team van bouwspecialisten, die allen hun steentje bijdragen. Of je nu timmerman, metselaar of tegelzetter bent. Infra gaat over wegen aanleggen, over stratenmakers en grondwerkers. En dan hebben we ook nog de wereld van de afwerkers. Een schilder maakt het AF! Heel veel afwisseling en toekomst dus. Kijk maar eens of er een niveau 2 opleiding voor jou bij zit.

Meer informatie over Metselaar Meer informatie over Timmerman Meer informatie over Tegelzetter Meer informatie over Straatmaker Meer informatie over Vakman GWW Meer informatie over Schilder Bekijk de video over Metselaar Bekijk de video over Timmerman Bekijk de video over Tegelzetter Bekijk de video over Straatmaker Bekijk de video over Vakman GWW Bekijk de video over Schilder Open dagen
18
Logistiek

Logistiek: laden, lossen en opslaan!

Als logistiek medewerker kun je gaan werken bij productiebedrijven, de groothandel, distributie- en transportbedrijven, logistieke dienstverleners en noem maar op! Al jouw werkzaamheden zijn erop gericht om de goederenstroom (denk aan orderverzameling, lossen, verzendklaar maken, controleren) binnen en buiten een bedrijf zo goed mogelijk te laten verlopen. Hierbij kan het om van alles en nog wat gaan: verse producten, speelgoed, gevaarlijke stoffen, etc. In deze workshop gaan we dieper in op de goederenstroom.

Meer informatie Bekijk de video Open dagen
19
Sport & Bewegen

Sport & Bewegen: als je van beweging houdt!

Jij begeleidt als de beste! Als sport- en bewegingsbegeleider kun je bijvoorbeeld aan de slag als assistent bij recreatieve activiteiten, zwembegeleider of als fitnessbegeleider. Je leert hoe je assisteert bij trainingen en lessen. Ook leer je hoe je als sportbegeleider met mensen omgaat. Daarnaast is er ook aandacht voor algemene vaardigheden zoals taal en rekenen. Het standaard traject duurt 2 jaar. Je hebt een basisprogramma en een keuzeprogramma. In het eerste jaar maak je al de keuze in welk onderdeel van het werkveld jij je wilt specialiseren. Opleidingslocatie is Breda. Vergeet niet je sportspullen mee te nemen!

Meer informatie Bekijk de video Open dagen
20
Beveiliger

Beveiliger: jij staat je mannetje!

De opleiding beveiliger biedt je de mogelijkheid rond te kijken in de wereld van de Beveiliging. Deze opleiding is iets voor jou als je in de beveiliging wilt werken, maar nog geen 18 bent. Je loopt stage als beveiliger-in-opleiding op één van de objecten van het ROC West- Brabant. Je bent dan als stagiair in dienst van Baronie Security. Ook het hele jaar door zijn er simulatiedagen waarin er getraind wordt op vaardigheden die je in de BPV niet kunt verrichten of oefenen.

Meer informatie Bekijk de video Open dagen
21
Veiligheid & Vakmanschap

Veiligheid & Vakmanschap: je moet het maar kunnen!

De opleiding Veiligheid en Vakmanschap op niveau 2 bereidt je voor op om soldaat, marinier of korporaal bij defensie te worden. Je maakt kennis met de Koninklijke Landmacht, de Koninklijke Luchtmacht en de Koninklijke Marine. Tijdens de opleiding ben je praktijkgericht bezig, doe je veel aan sport en ben je verzekerd van een uitdagende stage bij één van de krijgsmachtonderdelen.

Meer informatie Bekijk de video over Medewerker Toezicht en Veiligheid Bekijk de video over Werken bij Defensie Bekijk de video over VeVa Maritiem Open dagen
22
Dienstverlener

Dienstverlener: een echte duizendpoot!

Als Dienstverlener werk je bij zorginstellingen voor ouderen of mensen met een beperking, kinderopvang, sportverenigingen en sportaccommodaties. Je ondersteunt je leidinggevende bij allerlei taken, zoals voorraadbeheer, het klaarzetten van ruimtes, administratieve werkzaamheden, onderhouds- en herstelwerkzaamheden en werkzaamheden gericht op voeding. Daarnaast begeleid je bij activiteiten.

Meer informatie Bekijk de video over Helpende Niveau 2 Bekijk de video over Facilitaire Dienstverlening Bekijk de video over Medewerker Sport en Recreatie Open dagen
23
Junior & Allround Kapper

Kapper: het visitekaartje van de salon!

Een ontspannende wasmassage behoort tot een van je eerste taken als beginnend kapper. Vervolgens doe je eventueel een haaronderzoek, voer je een kleurbehandeling uit. Vlechten, watergolven en permanenten zijn taken die jij in het tweede leerjaar al perfect kunt doen. Aan het eind kun je ook al zelfstandig een dame en een heer knippen en föhnen. Natuurlijk ontvang je je klanten met heel veel plezier, want jij bent het visitekaartje van de salon. Met deze opleiding kun je aan de slag als beginnend kapper in een erkende kapsalon.

Meer informatie Bekijk de video Open dagen
24
MBO Basis: Bedrijfsadministratief Medewerker

Financiële administratie: het kloppend hart van de organisatie!

Wat heeft een bedrijf nodig om te weten hoe het er financieel voorstaat? Betalen klanten op tijd? Hebben we nog genoeg geld te besteden? Maken we wel winst? Dat zijn zaken waar een financieel/administratief medewerker zich mee bezighoudt. Hoe je dit kunt leren, vertellen we tijdens de kennismakingsbijeenkomst. En dat is echt niet zo saai als dat je misschien denkt!

Meer informatie Bekijk de video Open dagen
25
MBO Basis: Secretarieel Medewerker

Secretarieel: soms handen tekort!

We geven je een kijkje in het secretariële beroep. Hierbij zit je niet rustig op je stoel. Nee, we dagen je juist uit om verschillende dingen tegelijk te doen: bellen, mailen en bijvoorbeeld een afspraak maken. Als secretarieel medewerker doe je namelijk ook iedere dag veel verschillende dingen. Dat en allerlei regelwerk maakt deze baan zo leuk.

Meer informatie Bekijk de video Open dagen
26
MBO Basis: Verkoper

Verkoop: daar valt winst te behalen!

Een verkoper werkt in een winkel. Klanten adviseren, kassa bedienen, goederen ontvangen, opslaan en presenteren zijn zaken die je graag doet. Misschien moet je ook de presentatie verzorgen om de winkel er goed te laten uitzien. De opleiding heeft natuurlijk ook een theoretisch deel. Want van iemand in de detailhandel mag men verwachten (buitenlandse) klanten te kunnen aanspreken en met een kassa om te kunnen gaan. Vanzelfsprekend moet je kunnen rekenen, want er moet wel verdiend worden!

Meer informatie Bekijk de video Open dagen

Schrijf je in!

De opleidingen goed bekeken? Maak dan nu een eerste en tweede keuze. Wij proberen jou te plaatsen op jouw eerste voorkeur.
Hiervoor voer je de code in die je van decaan of mentor hebt ontvangen.

Heb je geen code? Vraag er dan je mentor om.

Inschrijven