Entree opleidingen

Een Entree-opleiding past bij jou als je:
 • 16 jaar of ouder bent
 • graag aan de slag wil in de praktijk
 • een opleiding op mbo-niveau wil volgen
 • geen middelbareschooldiploma hebt
Bij Curio kun je kiezen voor onze 1-jarige Entree-opleiding. Entree is voor jongeren die geen middelbareschooldiploma hebben behaald, maar die wél goed voorbereid aan de slag willen.

Een Entree-opleiding leidt jou op als assistent in een richting die bij jou past: techniek, zorg, logistiek, bouw, een winkel, horeca en voeding of planten en bloemen. Je bent vooral bezig met de praktijk. Op je diploma staat dat je bent opgeleid tot Assistent in de richting die je hebt gekozen. Na je opleiding kun je doorleren op het mbo-niveau 2 of gaan werken. 

Vragen? Neem contact op met Entree of kom naar een van onze voorlichtingsbijeenkomsten.

TOELATINGSEISEN VOOR EEN ENTREE-OPLEIDING 

 • Je bent op 1 augustus minimaal 16 jaar oud.
 • Je hebt geen diploma behaald in het voortgezet (speciaal) onderwijs

Meer informatie over het toelatingsrecht vind je hier

 

WAAR VOLG JE EEN ENTREE-OPLEIDING?

Entree biedt haar mbo-niveau 1-opleidingen aan in samenwerking met verschillende colleges van Curio. Bij elke opleiding, in alle richtingen, start je met drie maanden oriëntatie. Hiervoor kom je naar een van onze hoofdlocaties:

Je kunt ook meteen in het profiel starten bij het Vitalis College (BOL) en Prinsentuin College (BBL).

UIT WELKE RICHTINGEN KUN JE KIEZEN?

Een Entree opleiding kun je volgen in verschillende richtingen. Bekijk hier alle Entree profielen

 

WERKEN EN LEREN: TWEE KEUZES

 Een Entree-opleiding kun je op twee manieren volgen:

 • Wil je na Entree graag door naar mbo-niveau 2? Dan kun je jouw Entree-opleiding het beste volgen als BOL-opleiding (Beroeps Opleidende Leerweg). Je gaat meerdere dagen per week naar school en je loopt gemiddeld 16 uur per week stage.
 • Ga je na je Entreeopleiding werken? Dan kun je jouw Entree-opleiding volgen als BBL-opleiding (Beroeps Begeleidende Leerweg). Je gaat 1 dag per week naar school en werkt minimaal 20 uur per week. Hiervoor moet je een praktijkovereenkomst bij een erkend leerbedrijf hebben.
 • Voor de BBL-opleidingen heb je een baan nodig bij een erkend leerbedrijf. Je werkt daar minimaal 20 tot 24 uur per week. Je bent zelf verantwoordelijk voor het vinden van een leerbedrijf. Uiterlijk op 31 december van het jaar dat je gestart bent met je opleiding, moet je een leerbedrijf gevonden hebben. Als je denkt dat dit niet lukt, kun je jezelf ook inschrijven voor een bol-opleiding.

 

BEGELEIDING

Tijdens je opleiding heb je het meest contact met jouw loopbaanbegeleider. Je loopbaanbegeleider voert regelmatig gesprekken met je en helpt je wanneer dat nodig is, bij Beroepspraktijkvorming (BPV) en school.

 

HOE MELD JE JE AAN?

Je kunt je hier online aanmelden voor een Entree-opleiding en volg alle stappen. Heb je vragen over de manier waarop je je kunt aanmelden? Kom je er niet uit? 

Mail dan naar entreebergenopzoom@rocwb.nl of entreebreda@rocwb.nl

 

WAT KOST EEN ENTREE-OPLEIDING?

 • Ben je op 1 augustus nog geen 18 jaar oud? Dan betaal je geen lesgeld.
 • Ben je op 1 augustus 18 jaar oud, dan betaal je:
  • Lesgeld (€ 1.155,-)* als je een BOL-opleiding volgt; dit bedrag betaal je aan DUO, dit is de uitvoeringsorganisatie van de Rijksoverheid.
  • Cursusgeld (€ 240,-)* als je een BBL-opleiding volgt; dit bedrag betaal je aan Curio.
 • Reiskosten naar school en stage- of leerbedrijf zijn voor eigen rekening (voor BOL-studenten geldt de gratis openbaar vervoerkaart).
 • Verder zijn er nog kosten voor boeken, gereedschappen, werkkleding, excursies en andere activiteiten. Deze bedragen verschillen per Entreeprofiel. 

*Prijspeil 2017-2018, de kosten voor het nieuwe schooljaar liggen waarschijnlijk iets hoger.


ENTREE VOORTIJDIG SCHOOLVERLATERS VOOR 18 JAAR EN OUDER

Curio heeft ook een Entreetraject speciaal voor studenten van 18 jaar en ouder die al langer dan 2 jaar niet op Entree onderwijs hebben gevolgd en geen vmbo-diploma hebben behaald. Wij bieden je de kans om een BBL-traject te gaan volgen, waarbij je het grootste deel van de week aan het werk bent en 1 dag per week op lessen volgt op een leslocatie in Roosendaal (locatie Hoogstraat).

Lees in onze Folder_Entree_VSV_18plus voor 18 jaar en ouder.

Stel je vragen via entreebergenopzoom@curio.nl of entreebreda@curio.nl

 

VRAGEN? NEEM CONTACT OP MET ENTREE

Wil je meer informatie of heb je specifieke vragen?