BOL, BBL en PGL

Kies uit een van de drie leerwegen: BOL ,BBL of PGL


Dit houdt de BOL-opleiding in

BOL staat voor Beroeps Opleidende Leerweg. Dit is een voltijdse opleiding: je gaat 5 dagen per week naar school. De opleiding bestaat voor 70% uit lessen en voor 30% uit beroepspraktijk vorming (bpv) of stage. Je krijgt vooral projectgestuurd en competentiegericht onderwijs en je werkt veel in werkgroepen.
Dit houdt de BBL-opleiding in

BBL staat voor Beroeps Begeleidende Leerweg. Dit is een deeltijdopleiding: afhankelijk van de gekozen opleiding ga je 1 dag in de week naar school en 4 dagen aan het werk. Of je werkt 3 weken en gaat 1 week naar school. Bij een BBL-opleiding zoek je zelf een passende werkgever die officieel erkend is als leerbedrijf. Je werkt daar minimaal 20 tot 24 uren werken per week. 

Bekijk hier het aanbod mbo-opleidingen in BOL en BBL. 

Praktijkgestuurd leren (PGL)

PGL staat voor Praktijkgestuurd leren. Dit is een onderwijsvorm die kort gezegd inhoudt dat jij als student zoveel mogelijk leert in de werksituatie bij verschillende instellingen/locaties. De methode speelt in op de snel veranderende praktijk waarin de eigen regie van de klant en een andere manier van zorg verlenen centraal staat. De dilemma’s op de werkvloer zijn een belangrijk uitgangspunt voor de lesstof. Actuele vraagstukken worden meegenomen naar het leslokaal. Voor jou als student betekent dit dat ze leren wat op dat moment relevant is binnen de zorg en dat maakt het interessant en uitdagend.

Kortom: leren in, met en van de praktijk.

Voor deze opleidingsvariant is een startmoment in februari en september mogelijk. De opleidingen Verzorgende IG, Verzorgend IG/MZ en Verpleegkundige worden aangeboden in Oosterhout.