Keuzedelen

Tijdens je MBO opleiding kun je een keuze maken uit keuzedelen. Met keuzedelen kun jij je kennis en kunde van het vak verdiepen, verbreden of beter afstemmen op een vervolgopleiding op een (hoger) mbo- of hbo-niveau. Een keuzedeel kan bijvoorbeeld ingaan op ondernemerschap of duurzaamheid. Op de site van SSB vind je meer informatie over keuzedelen.

De keuzedelen geven jou de mogelijkheid om je verder te ontwikkelen en te profileren voor de arbeidsmarkt. Door het aanbieden van keuzedelen kan het ROC West Brabant inspelen op innovaties uit het bedrijfsleven of regionale ontwikkelingen.

Vanuit jouw opleiding krijg je keuzedelen aangeboden, waarmee jij je kunt specialiseren in je beroep. In deze keuzedelen kun jij je kennis en vaardigheden verdiepen. Maar je hebt ook keuzedelen die jouw opleiding kunnen verbreden. Als opstap naar een volgende opleiding in mbo of in hbo bijvoorbeeld, of om iets bijzonders toe te voegen aan jouw diploma. Als je na je opleiding aan het werk gaat, kun je je met keuzedelen onderscheiden. Iedereen kan zich in een ander onderwerp hebben verdiept. Keuzedelen die je met een voldoende examen hebt afgerond, komen op je diploma te staan. Hiermee kun jij je toekomstige werkgever laten zien wat je allemaal in huis hebt.

Tijdens de voorlichting, intake en tijdens de start van je opleiding krijg je informatie over de keuzedelen die in jouw opleiding mogelijk zijn. Tijdens je opleiding word je verder geïnformeerd over de inhoud van de keuzedelen en wanneer de keuzedelen worden aangeboden. Voor meer informatie over keuzedelen kun je terecht bij je studieloopbaanbegeleider.