Toelatingsrecht

Vanaf 1 augustus 2017 heb je toelatingsrecht om naar de opleiding van jouw keuze te gaan, als je voldoet aan de voorwaarden. 

Toelatingsrecht heb je dus als je je aanmeldt vóór 1 april én deelneemt aan de verplichte intake-activiteiten.

Bij ROC West-Brabant is de verplichte intake-activiteit het bijwonen van het kennismakingsgesprek. Krijg je dus een uitnodiging voor een gesprek, zorg dan dat je aanwezig bent. Lukt het niet om aanwezig te zijn? Laat dit dan vóór aanvang van het gesprek weten, dan nodigen wij je opnieuw uit. Kom je zonder bericht niet naar het gesprek? Dan vervalt je toelatingsrecht en dat is jammer!

Zit je al op het mbo en wil je doorstromen van het ene niveau naar het volgende? Of wil je van opleiding veranderen? Ook dan meld je je aan vóór 1 april om toelatingsrecht te hebben.

Aanmelden na 1 april: je bent nog steeds welkom bij ROC West-Brabant. Helaas kunnen wij dan niet garanderen dat de opleiding van eerste keuze nog plaatsen beschikbaar heeft. 

Opleidingen met een beperkt aantal plaatsen (Numerus Fixus)

Voor de opleidingen met een beperkt aantal plaatsen, geldt de regel dat we op volgorde van datum van aanmelding de plaatsen invullen. Meld je dus zeker op tijd aan! 

Doorstromen vmbo - mbo

Meer weten over doorstromen van vmbo naar mbo, lees hier alle regels en afspraken.

Heb je een klacht?

Om te beginnen probeer je te praten met degene waar je een probleem mee hebt. Dat kan een docent zijn of iemand anders die op school werkt. Maar ook een medeleerling.
Wij snappen dat dat heel lastig kan zijn. Daarom staan hieronder welke stappen je nog meer kunt nemen om het probleem te helpen oplossen.

Dit zijn de stappen die je kunt nemen

  • praat met je mentor of studieloopbaanbegeleider (slb'er)
  • praat met iemand van het Zorgteam of de Studentenbegeleiding op jouw college
  • praat met de vertrouwenspersoon op jouw college
  • praat met de directeur op jouw school

Als je dit allemaal hebt gedaan en het probleem is nog steeds niet opgelost, dan kun je een klacht indienen. Het klachtenformulier kun je hier digitaal invullen. Na het invullen van het formulier ontvang je een ontvangstbevestiging. Vul dus een geldig e-mailadres in en controleer, als je de bevestigingsmail niet hebt ontvangen, je spam-/ongewenste e-mailbox. Je kan voor vragen mailen naar klacht@rocwb.nl. Vraag eventueel je ouders, een vriend of een ouder iemand om je te helpen bij het invullen van het klachtenformulier.

Hoe de procedure verder in zijn werk gaat is terug te vinden in de Klachtenregeling interne belanghebbenden ROC West-Brabant.  

Let op! Deze klachtenregeling is bedoeld voor klachten over gedragingen en/of beslissingen, dan wel het nalaten van gedragingen of het niet nemen van beslissingen van het bevoegd gezag, de directie, leidinggevende, medewerkers van ROC West-Brabant. Hierbij kun je denken aan klachten over onze dienstverlening, de begeleiding van leerlingen, (de inrichting van) de schoolorganisatie, het onderwijsprogramma of het rooster.

Folder toelating

Wilt je graag meer informatie verzamelen over het toelatingsrecht? Klik dan hier.

Powerpoint presentatie Toelatingsrecht
Tijdens de decanenochtend op 22-02-2018 is een presentatie gegeven over het toelatingsrecht. Wilt u de powerpoint kijken? Klik dan hier.