Toelatingsrecht

Vanaf 1 augustus 2017 heb je toelatingsrecht om naar de opleiding van jouw keuze te gaan, als je voldoet aan de voorwaarden. 

Toelatingsrecht heb je dus als je je aanmeldt vóór 1 april én deelneemt aan de verplichte intake-activiteiten.

Bij ROC West-Brabant is de verplichte intake-activiteit het bijwonen van het kennismakingsgesprek. Krijg je dus een uitnodiging voor een gesprek, zorg dan dat je aanwezig bent. Lukt het niet om aanwezig te zijn? Laat dit dan vóór aanvang van het gesprek weten, dan nodigen wij je opnieuw uit. Kom je zonder bericht niet naar het gesprek? Dan vervalt je toelatingsrecht en dat is jammer!

Zit je al op het mbo en wil je doorstromen van het ene niveau naar het volgende? Of wil je van opleiding veranderen? Ook dan meld je je aan vóór 1 april om toelatingsrecht te hebben.

Aanmelden na 1 april: je bent nog steeds welkom bij ROC West-Brabant. Helaas kunnen wij dan niet garanderen dat de opleiding van eerste keuze nog plaatsen beschikbaar heeft. 

Opleidingen met een beperkt aantal plaatsen (Numerus Fixus)

Voor de opleidingen met een beperkt aantal plaatsen, geldt de regel dat we op volgorde van datum van aanmelding de plaatsen invullen. Meld je dus zeker op tijd aan! 

Doorstromen vmbo - mbo

Meer weten over doorstromen van vmbo naar mbo, lees hier alle regels en afspraken.

Heb je een klacht?

Het klachtenformulier kun je hier digitaal invullen. Je klacht wordt nadat je op verzenden klikt, automatisch verstuurd naar de klachtencommissie en naar jou. Vul dus een geldig e-mailadres in. En controleer, als je geen bevestigingsmail ontvangt, je spam-/ongewenste e-mailbox. 

Voor vragen kunt je ook mailen naar klacht@rocwb.nl.

Folder toelating

Wilt je graag meer informatie verzamelen over het toelatingsrecht? Klik dan hier.

Powerpoint presentatie Toelatingsrecht
Tijdens de decanenochtend op 22-02-2018 is een presentatie gegeven over het toelatingsrecht. Wilt u de powerpoint kijken? Klik dan hier.