Over ons

Kennismaken met ROC West-Brabant

Vraag je aan een leerling of student op welke school of college hij zijn opleiding volgt, dan zal het antwoord  zeer waarschijnlijk níet zijn "bij ROC West-Brabant". Maar wel  de naam van de eigen school. En zo hoort het ook!

De scholen en colleges vormen het gezicht van ons ROC voor leerlingen, studenten, ouders en de lokale omgeving. Herkenbaar, bekend, dichtbij, veilig en vertrouwd.

Rol van ROC West-Brabant

ROC West-Brabant is een grote organisatie, met kleinere scholen en colleges. Het ROC is de verbindende schakel in het geheel. Van hieruit wordt contact onderhouden met het Ministerie van Onderwijs, de Onderwijsinspectie, besturen van andere onderwijsinstellingen, regiobrede vertegenwoordigers van de overheid en brancheorganisaties.

Vanuit ROC West-Brabant wordt de organisatie bestuurd en wordt het toezicht uitgevoerd. Ook vinden op het niveau van ROC West-Brabant de gezamenlijke activiteiten plaats zoals beleidsontwikkeling en administratie. Zo hebben de mensen op de scholen hun handen vrij voor hun primaire activiteit: goed onderwijs verzorgen.

Kijk hier voor meer informatie over: