TalentTour Winnaar mbo

Project 'VR Rekenapp' van Zoomvliet College winnaar TalentTour MBO 2016...

Tijdens een spannende finale op het TalentTourevent, 29 november jl. in een prachtig decor in PIER15 in Breda, is het MBO-project 'VR Rekenapp' winnaar geworden van ROC West-Brabant TalentTour 2016.

De verwachtingen waren hoog gespannen en ze hebben ook alles uit de kast gehaald om de prijs te winnen. Ze hadden daarvoor t-shirts laten maken en hadden de app digitaal beschikbaar voor het publiek. Dat kon d.m.v. een oculus rift bril in 3D inzicht krijgen in hoe de app werkt. Virtual reality dus op de Talentenvloer.

Verschillende onderdelen van rekenen vragen veel van het ruimtelijk vermogen van studenten. Dit is niet voor iedere student even gemakkelijk. Doordat je in een virtuele wereld alles in 3D ervaart, krijg je een extra dimensie om sommen/opdrachten inzichtelijk te maken. Op deze wijze draagt dit project bij aan het eigen maken van de lesstof omtrent rekenen.

Voor dit project bundelden twee opleidingen van het Zoomvliet College de krachten. Het project is gestart met de vraag 'Hoe kunnen we met het inzetten van een HTC Vive (Virtual Reality) het rekenonderwijs verder ontwikkelen?' De studenten hebben gekeken naar de nieuwe technologische ontwikkelingen en wilden deze combineren met het onderwijs.
Virtual Reality zien we steeds meer terug en maakt een flinke opmars binnen verschillende vakgebieden. Het idee dat je ergens virtueel aanwezig kan zijn spreekt voor zichzelf al tot de verbeelding. Zeker bij studenten, nu het steeds vaker terugkomt in games bijvoorbeeld.

Meer informatie over dit project kun je lezen op https://www.rocwb.nl/talenttour/talenttour-projecten/vr-rekenapp.

TalentTour logo

Ze gaan de cheque van € 2.000,- besteden aan de uitrol van deze VR Rekenapp en het ontwikkelen van andere apps.

De reacties van de studenten en docent waren uitbundig: "Het was al onwijs leuk om samen te werken met studenten van andere opleidingen en een concreet eindresultaat te hebben. Nu kunnen we dit dus nog eens een keer gaan doen. En het is mooi te zien dat deze app straks op meerdere ROCWB-scholen gebruikt kan worden."

Twaalf projecten waren genomineerd en presenteerden zich op de Talentenvloer.

Bekijk alle projecten

Filmverslag TalentTourevent

Het was een sprankelende avond op 29 november, de finale van de TalentTour 2016 met o.a. een terugblik op de winnende projecten van vorig jaar (De Rotonde en Markiezaat College), onze deelnemende studenten aan Skills Heroes, 12 TopTalentprojecten op de Talentenvloer én een spetterende urban street show met dansers en skaters...

De sfeerreportage van het TalentTourevent kun je hier bekijken.

Met TalentTour willen we laten zien welke geweldige projecten er binnen ons ROC zijn en wat dit oplevert. TalentTour is dan ook een prima gelegenheid om je projecten te delen. En het biedt collegascholen een mooie kans om van die projecten te leren of om samen te gaan werken.


Bekijk ook de VMBO-winnaar van TalentTour 2016