TalentTour Winnaar vmbo

Project 'Onbegrensd verlangen' van Scala vmbo winnaar TalentTour VMBO 2016...

Tijdens een spannende finale op het TalentTourevent, 29 november jl. in een prachtig decor in PIER15 in Breda, is het VMBO-project 'Onbegrensd verlangen' winnaar geworden van ROC West-Brabant TalentTour 2016.

Ze waren al dolblij dat ze genomineerd waren en hebben hun best gedaan om ook de finale te winnen door met zowel spelers van Scala als van Tiuri op de Talentenvloer hun voorstelling te presenteren en samen de elevator pitch voor de jury te doen. Ze hadden daarvoor flink uitgepakt bij hun stand op de Talentenvloer. En met succes.

Dit project is op vele vlakken een geweldige en waardevolle ervaring voor beide groepen: een voorstelling opgezet vanuit een co-productie tussen Tiuri en Scala, die mede mogelijk is gemaakt door een subsidie uit de maatwerk-regeling VO van Cultuurwinkel Breda.

In drie woensdagen hebben de leerlingen van Scala en de spelers van Tiuri de tijd gehad elkaar beter te leren kennen, te speculeren over het onderwerp 'onbegrensd verlangen' en dit te vertalen naar een stuk theater. In vier groepen onder leiding van Anneleen (Tiuri), Bas (Tiuri), Peter (Scala) en Megan (Scala) zijn zij aan het werk gegaan. Vier stukken met een geheel eigen identiteit. Het was prachtig om te zien hoe zoiets bijzonders in zo een korte tijd vorm heeft gekregen. Het applaus klonk, en trots droop van het podium af.

Het samenwerkingsverband is duurzaam! Dit schooljaar werken we weer aan een nieuwe voorstelling met een nieuw thema.


Meer informatie over dit project kun je lezen op https://www.rocwb.nl/talenttour/talenttour-projecten/onbegrensd-verlangen.

TalentTour logo

Met het gewonnen geldbedrag, een cheque van € 2.000,- gaan ze het project verder uitbouwen. Docent Peter van de Heijden reageert enthousiast: "Dit is echt fantastisch. Ondanks alle drukte op school hebben we toch veel werk gemaakt van de Talentenvloerpresentatie en de pitch voor de jury. We hebben daar uiteraard Tiuri bij betrokken, omdat dit project een goed voorbeeld is van co-creatie. Supergaaf dat we samen met hen hier als winnaar op het podium staan."

Twaalf projecten waren genomineerd en presenteerden zich op de Talentenvloer.

Bekijk alle projecten

Filmverslag TalentTourevent

Het was een sprankelende avond op 29 november, de finale van de TalentTour 2016 met o.a. een terugblik op de winnende projecten van vorig jaar (De Rotonde en Markiezaat College), onze deelnemende studenten aan Skills Heroes, 12 TopTalentprojecten op de Talentenvloer én een spetterende urban street show met dansers en skaters...

De sfeerreportage van het TalentTourevent kun je hier bekijken.

Met TalentTour willen we laten zien welke geweldige projecten er binnen ons ROC zijn en wat die opleveren. TalentTour is dan ook een prima gelegenheid om je projecten te delen. En het biedt collegascholen een mooie kans om van die projecten te leren of om samen te gaan werken.


Bekijk ook de MBO-winnaar van TalentTour 2016