Decanen

Open Dagen 2019

Graag houden wij u op de hoogte van de laatste open avond bij ROC West-Brabant. Op donderdagavond 14 maart zijn leerlingen en ouders welkom bij negen mbo-colleges.

Breda: 
Cingel College | Florijn College | Prinsentuin College | Vitalis College | Radius College

Roosendaal en Bergen op Zoom: 
Zoomvliet College| Johan Cruyff CollegeMarkiezaat CollegeKellebeek College

AeroJobs voor onze luchtvaarttechnici van de toekomst
AeroJobs is dé banenbeurs voor onze luchtvaarttechnici van de toekomst. Vmbo-leerlingen met interesse in een opleiding in de vliegtuigtechniek, zijn ook van harte welkom op 15 maart bij Aviolanda Business Park Hoogerheide. Het Markiezaat College zal deze dag ook aanwezig zijn voor iedereen die interesse heeft in een mbo-opleiding in deze boeiende tak van sport.

Uw voorlichting eenvoudig aanvragen

Vraag heel eenvoudig uw klassikale voorlichting en mbo-beurzen aan via dit aanvraagformulier. U kunt met de nieuwe tool "Voorlichtersweb" kiezen uit een groot aanbod klassikale voorlichtingen én u kunt aangeven of u gebruik wilt maken van onze beursstand. We bieden dit seizoen ook een aantal sectorbrede klassikale voorlichtingen aan. 

Heeft u hulp nodig bij het aanvragen of wilt u graag meer informatie?
Bellen of mailen kan met ons Team Voorlichting: T 076-5048036   E  voorlichting@rocwb.nl

Handige links

Opleidingsinformatie en aanmelden

De meest recente informatie over alle opleidingsmogelijkheden bij de mbo colleges van ROC West-Brabant vindt u in de Studiekiezer. U kunt uw leerlingen helpen met het aanmelden voor een opleiding. Hier leest u de meest actuele informatie over de wijze van aanmelden voor mbo opleidingen.

Nieuwe opleidingen

Food & Future - BOL niveau 4

Met de opleiding Food & Future adviseer je zowel bedrijven als consumenten op het gebied van verantwoord gebruik van voedsel. Je leert meer over waar voeding vandaan komt en over de bereiding en verwerking van voeding. Verder ontwikkel je een kijk op de hele voedselketen en distributie. Na de studie kun je bijvoorbeeld aan de slag bij een grote supermarktketen, (ambachtelijke) agro en food bedrijven, gezondheidswinkels of een voedingsadviesbureau.

Decanennieuwsbrief

Een aantal keer per jaar ontvangt u van ons een digitale nieuwsbrief met actuele informatie over onder andere open dagen, nieuwe opleidingen en de jaarlijkse decanenochtend. U kunt zich hier aanmelden voor de decanennieuwsbrief. Nieuwsbrief gemist? Dan kunt u deze hier nog terug vinden.

Servicecentrum Studie & Beroep

Heeft u - voor uw leerlingen - vragen over het bepalen van een opleidingskeuze of over de mogelijkheden van 'Passend Onderwijs'? De mensen van het Servicecentrum Studie & Beroep kunnen uw leerlingen verder helpen. U kunt uw leerlingen voordragen voor een gesprek of andere ondersteuningsmogelijkheden. 

Als decaan kunt u tevens (ouders van) 4ejaars vmbo-leerlingen met een zware ondersteuningsbehoefte, die voornemens zijn volgend schooljaar naar ROC West-Brabant te komen, attenderen op de mogelijkheid om zich via onze website aan te melden voor een adviesgesprek Passend Onderwijs