Uitschrijven / switchen

Wat moet ik doen als ik me uit wil schrijven of wil switchen?

Nog niet gestart, wel geplaatst
Ben je nog niet gestart met de opleiding en wil je daar ook niet meer mee starten? Stuur dan een e-mail naar het contactadres dat je onderaan je plaatsingsformulier vindt.

Je hebt het niet meer naar je zin op je huidige opleiding, wat nu?
Kom je erachter dat de opleiding die je volgt toch niet goed bij je past en zou je graag een andere opleiding willen volgen binnen ROC West-Brabant? Je hebt de mogelijkheid om binnen je huidige college te kiezen voor een andere opleiding. Als dit niet aansluit bij jouw wensen kun je er ook voor kiezen om je aan te melden voor een opleiding bij een ander college van ROC West-Brabant. Ga in beide gevallen in gesprek met je mentor of studieloopbaanbegeleider. Als het nog mogelijk is om over te stappen, volgt de normale intakeprocedure bij de nieuwe opleiding. Het kan ook zijn dat je nog geen idee hebt welke opleiding wel bij je past. In dat geval kun je contact opnemen met Roem&Poen.

Wel gestart, maar je wilt stoppen
Volg je de opleiding al, maar wil je er mee stoppen? Vraag dan een exitgesprek aan bij je mentor. Aan de hand van dit gesprek geeft de school opdracht aan de deelnemersadministratie om je uit te schrijven.
Als je studiefinanciering ontvangt, vergeet dan niet deze tijdig stop te zetten. Hoe je dit kunt doen vind je op de website van DUO. Als datum van uitschrijving geldt de datum die op je diploma staat.